Startlog

Een log over van alles

Waarom mollen verjagen met carbid
Wonen

Waarom mollen verjagen met carbid?

Word je gazon verpest met allerlei molshopen? Hebben gangenstelsels van dit slimme beestje je grond doen verzakken? Geen wonder dat je dan een effectieve oplossing voor mollen zoekt. Mollen zijn misschien wel de grootste nachtmerrie voor tuinliefhebbers. Ze kunnen binnen mum van tijd jouw gehele gazon verpesten en ook nog eens veel ondergrondse schade aanrichten. Geniet je al tijden van een prachtige plant? Dan is de kans groot dat deze door de mol onherroepelijk beschadigd raakt. Deze interesseert het niks dat diepe wortels losgerukt worden, als hij maar aan zijn heerlijke wurmen en slakken komt. Maar hoe kun je dit slimme beestje nu het beste verjagen uit jouw tuin? Met carbid natuurlijk!

Carbid schieten? Dat kennen de meeste mensen enkel van Oud & Nieuw. Hierbij werden er grootste knallen afgevuurd. Toch is het carbid voor mollen heel anders dan het Carbid die tijdens deze feestdag worden gebruikt. In dit artikel vertellen we niet alleen wat carbid doet, maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken om mollen te verjagen.

Wat is mollen carbid?

De meeste mensen worden bij karbid schieten direct herinnerd aan Oud & Nieuw, maar het carbid wat voor mollen gebruikt wordt heeft toch een andere functie. Bovendien is ook de structuur en de inhoud van het carbid heel anders. Mollen carbid wordt immers niet gebruikt om ‘kleine bommetjes’ van te maken, maar om de mollen snel en effectief te bestrijden. Maar hoe werkt dat precies?

Carbid beschikt over een speciale samenstelling die een chemische reactie veroorzaakt als het in contact komt met een vochtige ondergrond. Deze chemische reactie zal direct een penetrante lucht veroorzaken. Zoals veel mensen weten hebben mollen een zeer sterk reukorgaan. Hierdoor zullen ze al snel vluchten als ze de geur ruiken. Mollen carbid kent enorm veel voordelen, maar de grootste is toch wel dat het zeer effectief werkt. In 75% van de gevallen wordt de mol binnen een dag uit de tuin geweerd. Bedenk natuurlijk ook dat dieren onvoorspelbaar zijn en de kans alsnog bestaat dat de mol eigenwijs genoeg is om te blijven zitten.Wat is mollen carbid

 

Voordelen van mollen carbid

Maar waarom zou je mollen carbid eigenlijk gebruiken? Er zijn immers nog enorm veel verschillende bestrijdingsmiddelen die even, of misschien soms nog wel meer, effectief zijn. Waarom dan toch met carbid aan de slag? Wij zetten de grootste voordelen van mollen carbid voor jou op een rijtje:

  • Carbid is een zeer diervriendelijke methode om mollen uit de tuin te verjagen. Carbid zorgt er immers niet voor dat het beestje overlijdt, maar dat deze enkel geprikkeld wordt om een ander onderkomen te vinden. Veel dierenliefhebbers vinden dit een fijne gedachte. Het beestje heeft immers helemaal geen kwaad in zin en wordt zo niet gestraft voor iets wat de natuur hem ingeeft.
  • Mollen verjagen met carbid is relatief eenvoudig. Zolang je de instructies zorgvuldig opvolgt, weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan en de kans op succes groot is. Dit in tegenstelling tot een mollenklem of mollenval, wat nog relatief vaak fout gaat.
  • Carbid wordt eenvoudig afgebroken door de grond. Het zal de natuur en het milieu dus verder ook geen schade aanrichten. Goed voor dier en milieu dus!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *