Startlog

Een log over van alles

Podium opbouwen
Mannen promotie Zakelijk

Podium opbouwen

Een podium opbouwen is een heel gedoe, want de meeste podia staan niet in 1 dag. Je moet rekening houden met meerder elementen, artiesten en met allerlei accessoires. Voor de grotere podia worden echte professionals ingehuurd, die hele dagen nodig hebben om een podium op te bouwen met alle toeters en bellen.

Waarvoor podium bouwen?

Met een podium bied je mensen de mogelijkheid om op te vallen, bijvoorbeeld om te acteren, zingen of te spreken. Podia zijn te vinden in theaters, op festivals, in schouwburgen en soms ook in cafés. Een podium kan heel groot zijn, bijvoorbeeld op festivals met grote artiesten of als Beyoncé optreedt in Ziggo Dome. Maar een podium kan ook al een kleine verhoging zijn bij een huiskamerconcert of in een café of zaal.

Waar aan te denken bij het bouwen van een podium?

Waar moet je allemaal wel niet aan denken bij het bouwen van een podium? Het is niet voor niets dat er een opleiding is voor podiumbouw- en techniek, het kan heel complex zijn. Gelukkig kun je zelf ook wel veel, bijvoorbeeld als café-eigenaar, of als je af en toe een podium nodig hebt.

  • Waar bouw je het podium?
  • Waarvoor zet je het podium op?
  • Hoeveel ruimte heb je? En dus hoe groot moet het podium zijn?
  • Is het podium toegankelijk genoeg?
  • Wat is de capaciteit van het podium?

Waar aan te denken bij het bouwen van een podium?

Podiumdelen en toebehoren kopen

Bij een podium komt nog veel meer kijken dan ‘gewoon’ een verhoging. Je moet het goed bevestigen, mooi afwerken en het podium moet goed te betreden zijn. Om een podium op de juiste manier af te werken, zodat je voldoet aan de veiligheidseisen, moet je verschillende podiumdelen en toebehoren kopen. Doe dat bij een speciaalzaak, zodat je zeker weet dat de podiumdelen van goede kwaliteit zijn en je bij vragen ook goed geholpen wordt.

Koop je podiumdelen en toebehoren bij Maxiaxi

Maxiaxi is een partij die voor betaalbaar licht en geluid zorgt voor de muziekbranche en voor thuis. Voor dj’s, café-eigenaren, discotheken, professionals en gewoon voor lekker thuis, heeft Maxiaxi speakers, versterkers, microfoons, verlichting en podiumdelen en toebehoren. Op zoek naar podiumdelen en toebehoren? Dan weet je waar je moet zijn!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *