Startlog

Een log over van alles

Mannen Vrouwen Zakelijk

Zo vind je een goed alternatief voor plastic tassen

De afgelopen jaren is het maar al te goed duidelijk geworden dat we meer aandacht moeten besteden aan de wereld om ons heen. Het milieu verslechterd, energiebronnen raken uitgeput en de hoeveelheid plastic zwerfafval bereikte zijn piek. De overheid kwam met maatregelen en besloot dat plastic tasjes niet meer zomaar meegegeven mochten worden. Deze kreeg je enkel mee als ervoor betaald werd, de winkelier mocht zelf een prijs hanteren voor deze tassen. Het resultaat was direct zichtbaar. Minder mensen kochten de plastic tassen, waardoor er ook minder plastic afval was en we zagen een duidelijke afname in de productie van plastic. Allemaal super goed nieuws natuurlijk, maar heel wat jaren later vinden de meeste mensen het nog steeds moeilijk om een goed alternatief te vinden voor de oude, vertrouwde plastic tassen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden, zo zijn er diverse stoffen tassen, papieren tassen en zelfs tassen van zeer bijzondere materialen om te gebruiken als alternatief. Maar hoe weet je welke het meest geschikt is voor jou?Papieren tassen

Bedenk eerst waar je de tassen voor gaat gebruiken

Voordat je de zoektocht naar een nieuwe tas start, is het eerst belangrijk om jezelf af te vragen waar je de tassen voor gaat gebruiken. Je ziet uiteraard wel een duidelijk verschil in kwaliteit. Als je een alternatieve optie zoekt voor een boodschappentas kan een tas van slechte kwaliteit natuurlijk zijn functie niet vervullen. Het is echter wel zo dat er ook genoeg tassen zijn die op het oog niet heel sterk lijken, maar je zullen verbazen met hun kracht. Dit geldt vaak voor papieren tasjes die genieten van een verstevigende binnenkant. Ook stoffen tassen kunnen perfect gebruikt worden als boodschappentas. Gebruik je de tas enkel voor kleine boodschapjes of voor het shoppen van kleding? Dan maakt het in principe niet uit wat voor tas je gebruikt. Let er wel op dat je, zodra je kiest voor een tas van mindere kwaliteit, deze wel sneller moet vervangen.

Luxe papieren tas

 

Plastic tassen hergebruiken… of toch niet?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een aantal plastic tassen aan te schaffen en deze vervolgens te hergebruiken. Zo hoeven ze geen speciale tas aan te schaffen en kopen ze ook niet bij elke winkel een nieuwe plastic tas. Het nadeel hiervan is dat plastic tassen uit winkels eigenlijk niet zo lang meegaan. Hierdoor scheuren ze sneller en dat is zeker het geval als er vaak boodschappen mee wordt gedaan. Het gevolg is dat je toch weer sneller een nieuwe plastic tas nodig hebt en dat je verbruik zorgelijk blijft. Met het kopen van een alternatief voor plastic tassen, heb je niet alleen een zeer duurzaam product in handen maar ook nog de zekerheid dat deze een eerlijk productieproces heeft ondergaan. Bovendien gaan deze tassen ook veel minder snel kapot, omdat ze genieten van een flinke hoeveelheid versteviging. Wist je dat je met een papieren- of een stoffen tas tegenwoordig heel gemakkelijk een statement kan maken? Je laat niet alleen zien dat je goed bent voor het milieu, maar ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in grappige en stijlvolle ontwerpen. Dat is toch veel leuker dan een plastic tas uit de plaatselijke supermarkt?

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *