Startlog

Een log over van alles

Zakelijk

Als zzp’er in de gehandicaptenzorg werken? Check deze tips

Als zorgprofessional in de gehandicaptenzorg heb je de kans om het leven van mensen met een beperking te verbeteren en hen te ondersteunen bij hun dagelijkse verzorging.

Werken als zelfstandige in deze sector biedt flexibiliteit, autonomie en de mogelijkheid om een nauwe band op te bouwen met je cliënten. Maar hoe maak je de overstap naar zelfstandigheid als je als zorgprofessional voor jezelf wilt beginnen, dus als zzp’er? 

Hier zijn zeven waardevolle tips voor jouw als je als zorgprofessional de overstap wilt maken naar een zelfstandige zonder personeel in de gehandicaptenzorg.

Bepaal je expertise

Bepaal welke aspecten van de gehandicaptenzorg je het meest inspireren en waarin je uitblinkt. Of het nu gaat om persoonlijke verzorging, begeleiding, gedragsinterventie of therapeutische ondersteuning. Het is belangrijk om je expertise te bepalen om jezelf te onderscheiden als zelfstandige zorgprofessional ten opzichte van andere zzp’ers.

Check of je de benodigde certificeringen en diploma’s hebt

Blijf jezelf ontwikkelen door middel van aanvullende trainingen voor de gehandicaptenzorg en workshops. Soms worden er eisen gesteld vanuit opdrachtgevers of het zorgbemiddelingsbureau waarvoor je werkt. Door je hier van tevoren in te verdiepen, voorkom je verassingen.

Werk aan je netwerk

Netwerken is cruciaal voor succes als zzp’er in de gehandicaptenzorg. Vertrouwen is immers een must als je met mensen werkt. Leg daarom contact met andere zorgprofessionals, instellingen, therapeuten en belangenorganisaties in de sector. Dat kan leiden tot waardevolle samenwerkingsverbanden en opdrachten.

Besef dat sommige opdrachtgevers niet rechtstreeks met zzp’ers willen werken en uitsluitend zaken doen met een zorgbemiddelingsbureau in de gehandicaptenzorg. Door je bij een zorgbemiddelingsbureau in te schrijven, vergroot je dus het aantal potentiële opdrachtgevers waarvoor je kunt werken.

Wees flexibel

Werken in de gehandicaptenzorg vraagt om flexibiliteit. De opdrachtgevers kunnen een beroep op je doen op momenten dat je eigenlijk vrij bent. Zeker in vakantieperiodes komt het vaak voor. Zorg daarom dat je als zzp’er flexibel bent met je beschikbaarheid. Op die manier werk je aan je goodwill bij opdrachtgevers, waardoor ze in de toekomst sneller geneigd zijn om voor jou te kiezen.

Succes!

Werken als zzp’er in de gehandicaptenzorg biedt tal van mogelijkheden om een positieve impact te maken en een verschil te maken in het leven van mensen met een beperking. Met de juiste voorbereiding, passie en toewijding kun je een succesvolle carrière opbouwen als zelfstandige zorgprofessional in deze sector, succes!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *