Startlog

Een log over van alles

Mannen Vrouwen

How to wear: sneakers voor iedere gelegenheid

Sneakers behoren al jaren tot het modebeeld in Nederland. Waar ze voorheen enkel als gympen werden beschouwd voor het compleet maken van de sportoutfit, draagt tegenwoordig bijna iedereen ze en voor elke gelegenheid. Tenminste, er zijn natuurlijk gelegenheden waarop je je lage sneakers beter thuis kunt laten liggen of ze op een andere manier moet dragen. Daarom is het belangrijk dat je weet welke sneakers je sowieso in huis moet hebben en hoe je deze op een stijlvolle manier draagt. How to wear sneakers? Hier vind je enkele handige tips!

Korte broek en hoge sneakers: absolute ‘no go’

Er is een look die nog steeds gedurende de zomermaanden regelmatig voorbij komt. Volgens de meeste stylisten mag deze look echter snel van het straatbeeld verdwijnen. Hiermee doelen we natuurlijk op de korte broek, hoge sneakers en dan ook nog een stel sportsokken die tot aan de knie worden opgetrokken. Deze look is volgens velen een absolute ‘no go’.

Dit betekent overigens niet dat je geen sneakers onder een korte broek mag dragen. Dit kan er juist heel sportief uitzien. Kies dan echter wel voor lage sneakers en combineer ze met enkelsokken. Dat ziet er direct een stuk beter uit en draagt ook nog eens prettiger bij hoge temperaturen.

Met of zonder sokken?

Nog een groot dilemma waar veel mannen voor komen te staan. Over het algemeen kan je prima sokken in sneakers dragen. Zeker gedurende de wintermaanden. Zo blijven je voeten lekker warm en er is niemand die het ziet onder een lange broek. In de zomer ligt dit natuurlijk anders. Dan kun je er voor kiezen om sneakersokken (ook wel enkelsokken genoemd) te gebruiken of helemaal geen sokken te dragen. Door het hoge comfort van de meeste sneakers is het niet dragen van sokken vaak geen enkel probleem. Hou wel rekening met eventuele nare luchtjes bij het uittrekken van je schoenen.

Kies voor kwaliteit

Het zal geen verrassing zijn dat er tegenwoordig heel veel verschillende sneakers verkrijgbaar zijn. Door deze enorme hoeveelheid keuzes zien we echter ook dat de kwaliteit soms tegenvalt. Wees daarom kritisch tijdens het kopen van een nieuw paar sneakers. Verwacht geen topkwaliteit van een paar sneakers van enkele tientjes. Voor een echt kwalitatief paar moet je vaak echt wel even in de buidel tasten. Wel belangrijk, want met de juiste schoenen spaar je je voeten en zorg je ervoor dat ze voldoende steun krijgen. Het is beter om niet te besparen op schoenen.

hoge sneakers

Voldoende afwisseling

Bijna iedereen heeft wel een paar schoenen waar ze nooit afscheid van willen nemen. Die ze vrijwel iedere dag dragen. Bedenk echter wel dat het, ook voor de stand van de voeten, belangrijk is om ook regelmatig af te wisselen. Niet alleen fijn om je voeten af en toe net wat meer comfort en ruimte te bieden, maar ook om je favoriete paar te laten rusten en luchten. Daarnaast is het tevens prettig om je look af en toe te veranderen. Draag je altijd lage sneakers onder je broeken? Kies dan eens een keer voor hoge sneakers voor een geheel nieuwe uitstraling. Stoer onder een skinny jeans en heel comfortabel gedurende de koude wintermaanden.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *