Startlog

Een log over van alles

relatiegeschenk
Gadgets Online Marketing promotie Zakelijk

Giveaway of relatiegeschenk?

Relatiegeschenken zijn al zo oud als de weg naar Rome. In de preshistorie werden geschenken uitgewisseld tussen verschillende stammen om de band onderling te versterken. Dit zijn natuurlijk niet de relatiegeschenken zoals we ze nu kennen, maar het idee erachter was hetzelfde: de relatie versterken. Door de jaren heen hebben relatiegeschenken zich ontwikkeld. In 1789 werden de eerste bedrukte relatiegeschenken gebruikt: tijdens de verkiezingscampagne van George Washington. Campagnebuttons werden bedrukt en verspreid onder de potentiële kiezers om zoveel mogelijk stemmen te genereren.

Ondertussen zijn relatiegeschenken niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Je komt ze overal tegen: van ‘simpel’ promotiemateriaal zoals bedrukte pennen, tasjes of mokken, tot luxe relatiegeschenken zoals mooie bedrukte leren tassen of luxe gadgets. In deze blog leggen we het verschil tussen giveaways en relatiegeschenken voor u uit.

Giveaways

Giveaways, je ziet ze overal. Pennen met het logo van de webshop waar u laatst wat heeft besteld, een sleutelhanger van de plaatselijke slager of een leuk draagtasje van uw favoriete kapper. Allemaal voorbeelden van bedrukte giveaways. Giveaways zijn ideaal om te bedrukken omdat ze relatief goedkoop en in grote aantallen te drukken zijn. Dit maakt ze perfect om bijvoorbeeld op beurzen of evenementen uit te delen. Veel naamsbekendheid voor weinig geld! Giveaways worden dus vooral ingezet als promotiemateriaal.

Enkele andere voorbeelden van giveaways zijn:

  • Lanyards/keycords
  • Kantoorartikelen, zoals notitieblokjes
  • Anti-stress artikelen
  • Winkelwagenmuntjes
  • Mondkapjes

Relatiegeschenken

Wanneer u wilt investeren in zakelijke relaties, dan zijn relatiegeschenken een goede keuze. Onder relatiegeschenken verstaan we de ‘luxere’ geschenken, de high end geschenken. Door uw zakelijke klanten (of werknemers) te verrassen met een mooi relatiegeschenk, laat u ze weten dat u de samenwerking waardeert. Het is echt een investering in de gezamenlijke toekomst. Door ze daarnaast te laten bedrukken met uw logo of slogan zal u top of mind blijven, wat natuurlijk erg waardevol is.

Relatiegeschenken worden veel in de feestmaanden weggegeven, denk bijvoorbeeld aan kerstpakketten of luxe eindejaarsgeschenken. Zo sluit u samen het jaar mooi af. Enkele andere voorbeelden van relatiegeschenken zijn:

  • Gegraveerde vulpennen
  • Luxe gadgets, zoals powerbanks of koptelefoons
  • Laptoptassen
  • Wijngeschenken
  • Stormparaplu’s

Bedrukte giveaways en relatiegeschenken online bestellen

Hopelijk hebben we u via deze blog het verschil tussen giveaways en relatiegeschenken duidelijk kunnen maken. En misschien bent u wel geïnspireerd geraakt om gelijk een mooi geschenk te bestellen! Dan raden wij de site van BudgetGift.nl aan. Op deze site zijn giveaways en relatiegeschenken makkelijk te bestellen voor elk budget! Het team helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikt product en begeleidt u bij het proces. Neem snel een kijkje en bestel vandaag nog uw geschenken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *