Startlog

Een log over van alles

5 redenen om over te stappen op e-sigaretten
Gadgets

5 redenen om over te stappen op e-sigaretten

Elektronische sigaretten zijn enorm in opkomst. Toch is het nog lang niet voor iedereen duidelijk waarom het verstandig zou zijn om over te stappen op e-sigaretten. Het is belangrijk om te weten dat e-sigaretten inderdaad een prima alternatief kunnen zijn voor gewone sigaretten. Maar dat betekent niet dat je als niet-roker hier klakkeloos mee kunt beginnen. Nicotine blijft niet onschuldig. Daarom is het beter om helemaal niet te roken. Voor de mensen die écht niet zonder hun dagelijkse sigaret kunnen, biedt een e-sigaret de oplossing.

Nog niet overtuigd? Hier vind je 5 redenen om een e sigaret webshop te bezoeken en de overstap te wagen.

1.      E-sigaretten bevatten minder kankerverwekkende stoffen

Het grootste voordeel van e-sigaretten is dat er minder schadelijke stoffen vrij zullen komen. Bij een gewone sigaret wordt de tabak volledig verbrand, waardoor je meer schadelijke stoffen inademt. Zo zal je bij een gewone sigaret bijvoorbeeld ook kankerverwekkende teer inademen. Dit is ongelofelijk schadelijk. Daarnaast komen er nog meer dan honderden andere schadelijke bestanddelen vrij. Bij een e-sigaret is dit veel minder. Hierbij komt enkel nicotine vrij, wat de lust naar een sigaret stilt. Ook nicotine heeft natuurlijk gezondheidsnadelen, maar veel minder sterk dan bij een traditionele sigaret.

2.      Tussenstap om volledig te stoppen met roken

Stoppen met roken is natuurlijk nog altijd de beste keuze. Maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt. E liquids shoppen kan ook dienen als tussenstop om uiteindelijk volledig te stoppen met roken. Of om in elk geval meer aan de gezondheid te denken. E-sigaretten zijn immers veel gezonder. Bovendien stilt het wel de trek naar een echte sigaret, omdat je nog altijd een dosis nicotine binnen zult krijgen. Daarnaast kun je tijdens een feestje of een ander moment waarop je het lastig vindt om niet je eigen traditionele sigaretten te pakken, een e-sigaret opsteken. Hierdoor zal je minder snel teruggrijpen naar deze sigaretten.

Hou er wel rekening mee dat je alsnog nicotine binnen krijgt en dat blijft uiteraard een verslavende stof. Zolang je niet minder gaat roken, zal je dus nog altijd verslaafd blijven aan (in dit geval) e-sigaretten. Maar het is wel een gezondere tussenstap om te maken.

3.      Stinkt minder

Veel mensen vinden het vervelend dat sigarettenrook enorm stinkt. Met een e-sigaret is dat probleem er niet. Er vindt immers geen verbranding plaats, waardoor er ook geen stinkende rook wordt uitgestoten.

4.      Geen bruine aanslag op de tanden of vingers

Frequent rokers zullen wel het probleem herkennen dat ze door het vele roken bruine aanslag op hun handen en vingers hebben gekregen. Deze aanslag wordt veroorzaakt door alle schadelijke bestanddelen die tijdens de verbranding van een traditionele sigaret worden uitgestoten. Bij een e-sigaret is dit niet het geval, waardoor je deze aanslag niet meer hebt.

5.      Minder brandgevaarlijk

Een gewone sigaret kan gevaar opleveren. Denk bijvoorbeeld aan rokende asdeeltjes die op je kleding terecht komen of een sigaret die niet goed uitgemaakt is en vervolgens een brandje veroorzaakt. Dit kan hele gevaarlijke situaties opleveren. Omdat er bij elektronische sigaretten geen verbranding plaatsvindt, is er ook geen sprake meer van brandgevaar.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *