Startlog

Een log over van alles

klein woonkamer inrichten
Mannen Wonen

Kleine woonkamer inrichten

Het inrichten van een kleine woonkamer kan best lastig zijn. Vaak wil je er veel meubilair en accessoires in kwijt , maar is het juist de kunst om zo veel mogelijk weg te laten. “Less is more” is wat ze zeggen bij het inrichten van kleine ruimtes. Om je op weg te helpen hebben wij een paar handige tips verzameld waarmee jij de ruimte optimaal kan benutten. Het is belangrijk om tijdens het inrichten van je woonkamer rekening te houden met onderstaande punten. Lees verder om te weten te komen waar je op moet letten en welke tips wij voor je verzameld hebben!

Welke kleuren?

In een kleine woonkamer is een ding heel belangrijk: kies voor lichte kleuren. Lichte kleuren laten de kamer namelijk groter lijken en ze zorgen voor weerkaatsing van het binnenkomende licht door de ramen. Een kleine woonkamer met donkere muren en meubels komt al snel benauwd over. Terwijl dezelfde kamer met lichte kleuren en meubels een stuk ruimtelijker oogt. Ook is een lichte vloer aangeraden om je kamer groter te laten lijken. Het liefst in dezelfde kleur als de muren, dit helpt om het nog ruimtelijker te laten ogen.

Gebruik de muren

Het is belangrijk om de muren te gebruiken, zet meubilair tegen de muur aan, monteer plankjes aan de muur voor meer opbergruimte en hang ook de tv aan de muur. Hoe meer je strak tegen de muur plaatst, hoe meer ruimte je over hebt. Als je dan toch kasten wilt kopen voor extra opbergruimte, kies dan voor smalle hoge kasten. Tot slot kan je ook nog een spiegel ophangen in je kamer om deze groter te laten lijken.

Het juiste meubilair

Bij het kiezen van het juiste meubilair is het belangrijk om ruimtelijk en praktisch meubilair te kopen. Kies voor grote praktische, eventueel multifunctionele meubels, in plaats van kleine. Denk bijvoorbeeld aan een hoekbank ter vervanging van twee losse banken, waartussen je toch altijd verloren ruimte hebt. Ook een uitschuifbare eettafel is enorm handig, doorgaans heb je dan een relatief kleine eettafel en wanneer er meer gasten komen kan je hem gemakkelijk uitschuiven. Ook is het vervangen van de salontafel voor meerdere bijzettafeltjes een goede tip, deze trend zien wij tegenwoordig erg sterk opkomen. De verwachting is dan ook dat bijzettafeltjes de toekomst zijn. Wat betekent dat grote en vaak lompe salontafels uit ons interieur verdwijnen. Ga jij mee met deze trend? Op Bijzettafel.nl kan u gemakkelijk, snel en voordelig bijzettafeltjes kopen. Het assortiment is zeer uitgebreid waardoor er voor ieder interieur wel bijpassende bijzettafels te vinden zijn.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *