Startlog

Een log over van alles

Eenvoudige tips bij het isoleren van jouw woning
Wonen

Eenvoudige tips bij het isoleren van jouw woning

Goede isolatie is nog nooit zo belangrijk geweest. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Door de huidige energieprijzen zijn we massaal op zoek naar manieren om te besparen. Het energieverbruik in huis te verminderen. Dankzij betere isolatie kan je al snel honderden euro’s per jaar op de energierekening besparen.

Bij isolatie denken de meeste mensen direct aan grote verbouwingen. Maar wist je dat je ook middels kleine aanpassingen al een groot verschil kunt maken? Zelfs het plaatsen van een extra kunststof plaat voor de ramen kan al een groot effect hebben op de energierekening. In dit artikel vertellen we je meer over deze eenvoudige en snelle manieren om de woning te isoleren.

Kunststof voorzetramen

Heb je nog vooral enkelglas in huis? Of misschien wel een grote raampartij waarbij dubbelglas om welke reden dan ook niet mogelijk is? Dan leidt dit al snel tot minder wooncomfort. Er is meer tocht en je verliest meer warmte. Dat heeft grote gevolgen voor de energierekening. Als dubbelglas echt niet mogelijk is, is het ook mogelijk om van kunststof voorzetramen gebruik te maken. Dit is een extra raam dat voor de bestaande ruit wordt geplaatst. Dit geeft hetzelfde effect als dubbelglas.

Plaats tochtstrips

Heb je op dit moment niet de financiële middelen om een grootschalige verandering aan huis door te voeren? Maar wil je toch op de korte termijn al minder warmte verloren laten gaan? Ga dan op zoek naar de kleinste kieren en naden in het huis. Denk hierbij aan ramen en deuren, maar ook aan de brievenbus. Alle plekken waar tocht vandaan kan komen. Tochtstrips zijn een relatief goedkope manier om de warmte beter in huis te houden en energie te besparen. Zeker in oudere en slecht geïsoleerde woningen is dit echt de moeite waard.

Andere raambekleding

Andere raambekleding kan echt wonderen doen voor het energieverbruik in huis. Wanneer gordijnen slim worden gebruikt, levert dit namelijk een fikse besparing op. Je kunt de gordijnen gedurende de zomermaanden gebruiken om het heerlijk koel te houden in huis. In de winter blijft het juist lekker warm, doordat de warmte niet snel verloren gaat. Met goede raambekleding kun je de ramen beter isoleren.

Let op de radiatoren

Dit is niet direct een manier om beter te isoleren, maar wél een manier om meer geld te besparen op de energierekening. Veel mensen maken bijvoorbeeld verkeerd gebruik van hun radiatoren. Ze laten ze constant branden, maar weten eigenlijk helemaal niet of het effect heeft. Ondertussen staan er enorme meubels voor de radiatoren en kan de warmte eigenlijk helemaal de kamer niet binnenkomen. Zonde!

Probeer daarom echt op de radiatoren te letten bij het inrichten van de woning. Plaats geen grote meubels of decoratiestukken voor de radiator, zodat de warmte niet wordt belemmerd. Gebruik reflecterende folie om de radiator echt warmte aan het huis te laten geven en niet aan de muren.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *