Startlog

Een log over van alles

Genieten van een goed stuk vlees
Mannen Vrouwen

Genieten van een goed stuk vlees

Wanneer wij mensen vragen wat ze een goed stuk vlees vinden dan kom je al snel bij rundvlees. Dit is omdat het vaak veel tijd kost om te bereiden, maar wel super lekker is. Doordat het zo’n speciaal gerecht is zijn er niet zoveel smaakvariaties. Echter kun je nog wel afwisselen met de garing methodes.

Zo kun je het beste een rollade braden

Het Braden Rollade hoeft niet zo moeilijk te zijn. Je hebt echter wel 2 soorten rollade namelijk 1 van rundvlees en de andere van varkensvlees. De meeste mensen kiezen voor die van rundvlees omdat rundvlees net wat exclusiever is. Daarnaast heeft rund vaak ook een vollere smaak. Vooral tijdens de feestdagen in de winter wordt dit gerecht gemaakt. Meestal kiezen mensen ervoor om met wat boter of olie de rollade rondom bruin te pakken. Als de rollade helemaal dichtgeschroeid is doen ze hem vaak in de oven. Zorg er wel voor dat je het vuur niet te hoog zet. Zo voorkom je dat het vlees verbrand en krijgt het juist een mooie goudbruine laag. Afhankelijk van de grootte van het vlees kun je een recept op de achterkant van de verpakking vinden voor het bereiden in de oven. Ook kun je dit aan de slager vragen als je daar de rollade koopt. Meestal wordt hij op zo’n 180 tot 200 graden lekker gegaard en maak je de perfecte bite voor dit vlees.

Maak een lekkere runderrol met dit recept

Je begint het braden Runderrol met wat boter of olie in de pan te doen. Deze laat je in 1 tot 2 minuten op hoog vuur in de pan smelten. Daarna zet je het vuur wat lager en kun je langzaam de rollade bruin bakken van de buitenkant. Het is wel verstandig om de rollade ongeveer een uurtje van tevoren eruit te halen. Ook is het lekker om met kruiden de rollade te verrijken voordat je hem in de pan gooit. Wanneer je hem wil smoren in de pan doe je ongeveer 250 ml water erbij. Het beste gaart de rollade als je de deksel bovenop de pan doet. Let wel op dat je nieuw water toevoegt wanneer dit helemaal verdampt is. Zo voorkom je dat de rollade verbrand. Hierdoor gaart de rollade beter en wordt hij ook lekker sappig. De braadtijd is ongeveer 5 minuten per 100 gram. Als je hem well done wil bereiden dan kun je dit 1 a 2 minuten per 100 gram.

Rundvlees braden tijdens speciale dagen

Het bereiden van bereiden Rundvlees kost aardig wat tijd. Je moet er dus veel geduld voor hebben, maar het resultaat mag er wezen. Vaak wordt dit gerecht gegeten tijdens de feestdagen of bijzondere dagen zoals een verjaardag. Dit is omdat het veel tijd kost en natuurlijk ook een beetje speciaal moet blijven. In de meeste gevallen duurt het 2 tot 4 uur voordat je de perfecte garing hebt bereikt. Dit is afhankelijk van het gewicht van het rundvlees en de garing die jij het lekkerst vindt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *