Startlog

Een log over van alles

Bruidsmeisjes jurken welke stijl past bij jouw bruiloft_
kleding Vrouwen

Bruidsmeisjes jurken: welke stijl past bij jouw bruiloft?

In Nederland zijn we nog niet echt bekend met ‘oudere’ bruidsmeisjes. Als we denken aan een bruidsmeisje, zien we direct een lachend en blozend klein meisje met bloemblaadjes voor ons. Natuurlijk is het gebruik van bruidskinderen ook een geweldig idee, maar de trend van volwassen bruidsmeisjes is inmiddels ook helemaal overgewaaid naar ons land. Wat is er immers fijner dan al jouw vriendinnen en/of zussen naast je bij het altaar te hebben staan? Als je kiest voor bruidsmeisjes, kies je voor het totaalplaatje. Maar waar moet je dan aan denken?

Wanneer je de knoop hebt doorgehakt en voor bruidsmeisjes kiest, is het natuurlijk wel belangrijk om over de stijl van hun jurken na te denken. Hoe gaan ze eruit zien? Welke stijl past precies bij jouw grote dag? Bruidsmeisjes jurken: er zijn verschillende mogelijkheden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Wie betaalt?

Wie betaalt er eigenlijk voor de bruidsmeisjes jurken? Hier bestaat nog wel eens verwarring over. Is dit de verantwoordelijkheid van het bruidspaar of moeten de bruidsmeisjes dit zelf betalen? Dit is waarschijnlijk een keuze die je als bride-to-be zelf moet maken. Over het algemeen zien we dat bruidsmeisjes zelf de jurken betalen, zeker als het volwassenen betreft. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de jurk binnen ieders budget valt. Het is daarom wel zo verstandig om gezamenlijk op pad te gaan.

Wil je er zeker van zijn dat iedereen dezelfde jurk kan betalen of vind je het jouw verantwoordelijkheid als bruid om de jurken te verzorgen? Dan houdt natuurlijk niemand je tegen. Voordeel is wel dat jij dan de grootste zeggenschap hebt in de jurken en er geen discussies over de prijs kunnen ontstaan.

Dezelfde jurken

Wil je het jezelf niet te moeilijk maken? Kies dan voor één jurk voor alle bruidsmeisjes. Zo hoef je enkel nog de juiste bruidsschoenen en accessoires erbij te zoeken en je bent in een keer klaar. Dat scheelt je een hoop jaloerse blikken en extra zoekwerk. Tijd die je natuurlijk liever in de rest van de bruiloft wilt steken. Bedenk wel dat de jurk bij iedereen goed moet staan en dat de kleur ook voor iedereen even flatterend moet zijn. Zo weet je zeker dat het een prachtig plaatje zal zijn.

bruidsmeisjes jurk
JJhouse

Kies voor één jurk in verschillende kleuren

Geniet jij graag van meer kleur op de bruiloft en wil je bovendien ieder bruidsmeisje een ‘eigen jurk’ gunnen? Dan is het ook nog mogelijk om enkel voor hetzelfde model te kiezen, maar wel de kleur aan te passen. Op die manier draagt het bruidsmeisje altijd een kleur die goed bij haar past, maar blijft de eenheid door het model wel bestaan. Kies bijvoorbeeld bij een donkere huid voor hardere en fellere kleuren, maar hou het juist lief en zacht bij een lichte huid. Een net wat andere tint kan wonderen doen!

Verschillende jurken in dezelfde kleur

Vind je het lastig om slechts één model te kiezen? En hebben je vriendinnen allemaal een ander postuur, waardoor het lastig is om een model te vinden die bij iedereen past? Kies dan voor iedereen een totaal verschillend jurkje. Zo weet je zeker dat ze zich prettig voelen in hun jurkje. En wie zich mooi voelt, zal zeker stralen naast jou op jouw grote dag!

Om de eenheid wel te bewaren is het raadzaam om voor één en dezelfde kleur te kiezen. Begin daarom jullie zoektocht bij een erkende bruidswinkel, hier vind je bruidsmeisjes jurken in alle soorten, kleuren en maten. Doordat de jurken vaak al op kleur gesorteerd zijn, hoef je je ook niet gek te zoeken naar de juiste kleur.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *