Startlog

Een log over van alles

Bamboe kleding
kleding Mannen

Bamboe kleding: toekomstmuziek of al de werkelijkheid?

Wellicht heb je al eens eerder gehoord over de voordelen van bamboe kleding. Bamboe is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Zeker als het om textiel gaat is dit materiaal eigenlijk niet meer weg te denken. Toch zijn er ook nog veel mensen die bij het zien van de Bamboo Basics eerst vragend hun wenkbrauwen optrekken. Bamboe kleding? Als je denkt aan de geweldige bamboestokken die in exotische bossen staan, kan je je niet voorstellen dat hier kleding van gemaakt wordt. Waarom zou je hier überhaupt voor kiezen? En is de populariteit voor deze kleding toekomstmuziek of is dit al de werkelijkheid? Hoe veel mensen maken tegenwoordig gebruik van bamboe kleding en waarom? Op al die vragen en meer geven we antwoord in dit artikel.

Populariteit van bamboe kleding

De afgelopen jaren is het voor steeds meer Nederlanders duidelijk geworden dat milieuvriendelijk leven de norm gaat worden. Dit zagen we terug in kleine dingen zoals de afschaffing van het gratis weggeven van plastic tasjes, maar ook in grote dingen zoals het verdwijnen van cv-ketels. De overheid stimuleert ons steeds meer om duurzaam te leven. Toch denken veel mensen hier vaak veel te kritisch over. Zij zijn bang dat hun luxe leventje afgepakt wordt, omdat sober leven bij milieuvriendelijkheid hoort. Niets is echter minder waar. Milieuvriendelijk leven betekent niet dat je sober moet leven of geen luxe mag bezitten. Het betekent oplossingen zoeken voor milieuonvriendelijke problemen. Zo ook als het gaat om je kledingkast.

Natuurlijk kan je kiezen voor synthetische stoffen die bol staan van de chemicaliën, erg goed is dat echter niet voor het milieu. Liever kies je dan voor een duurzaam alternatief. Bamboe kan dit alternatief voor jou zijn. Bamboe is voor de volle 100% een natuurproduct. Daarmee is het een zeer duurzaam alternatief. De populariteit voor bamboe kleding is dan ook eenvoudig te verklaren. De vraag naar bamboe neemt gestaag toe. En in de toekomst verwachten we dat die vraag (en het aanbod!) alleen maar groter zal worden. Bamboe kleding behoort dan ook niet alleen tot de toekomst, maar is ook al zeker de werkelijkheid!

bamboe boxershort

Voordelen van bamboe kleding

Milieuvriendelijk wonen en werken, het klinkt zo eenvoudig. Misschien is het ook eigenlijk wel simpeler dan we in eerste instantie zouden denken. Er zijn tegenwoordig immers steeds meer duurzame oplossingen verkrijgbaar. Bovendien worden de prijzen voor steeds meer consumenten een stuk beter betaalbaar, simpelweg omdat het aanbod groeit en de concurrentiepositie zo sterk gehouden kan worden. De groeiende vraag naar bamboe heeft natuurlijk niet alleen te maken met de vraag naar duurzaamheid. Bamboe kent immers talloze voordelen en is daardoor (geen wonder!) ontzettend populair. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Bamboe beschikt over een zeer lange levensduur. Hierdoor geniet je enorm lang van duurzame en mooie kleding.
  • Bamboevezels nemen tot 70% meer vocht op dan katoen. Bovendien wordt dit vocht ook weer snel afgevoerd, waardoor je minder snel last hebt van nare luchtjes of zweetplekken.
  • Bamboe voelt ontzettend zacht aan op de huid, maar is tegelijkertijd zeer sterk. Hierdoor zal het materiaal minder snel slijten en kan je deze zonder problemen in de wasmachine stoppen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *