Startlog

Een log over van alles

4 Tips om goed voorbereid jouw online onderneming te starten
Online Marketing Zakelijk

4 Tips om goed voorbereid jouw online onderneming te starten

Het is een grote stap om een online onderneming op te zetten. Er komen ook flink wat zaken bij kijken. Niet zo vreemd dus dat je er overweldigd van kunt raken. Door je goed voor te bereiden op de lancering van jouw onderneming, kun je zelfverzekerd van start gaan.

Het is onmogelijk je optimaal voor te bereiden en overal al rekening mee te houden. Je leert en groeit gaandeweg. Maar je kunt je wel zo goed voorbereiden als mogelijk. We nemen je mee in enkele zaken die je in je achterhoofd kunt houden.

1.  Overweeg goed welke naam jij wilt gebruiken

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag met jouw plan realiseren in een website, maar haastige spoed is zelden goed. Voordat je aan je website begint, heb je een domeinnaam nodig. Gelukkig kun je zoveel domeinnamen registreren als je wilt, maar een domeinnaam kopen is voor minimaal één jaar. Het is natuurlijk zonde om dat voor meerdere domeinnamen te betalen die je niet gebruikt. Bedenk je daarom goed welke je kiest. Zorg er voor dat je naam niet te lang is, gemakkelijk te onthouden is en het mogelijk is er een mooi logo van te maken. Bekijk ook meteen even of jouw domeinnaam wel beschikbaar is op sociale media. Dit heeft te maken met het volgende punt:

2.  Wees actief op sociale media

Op die manier kunnen meer mensen jouw online onderneming ontdekken. Bijna de helft van de complete wereldbevolking maakt gebruik van sociale media. Grijp dus die kans om meer mensen te bereiken! Bovendien kun je een andere, wellicht persoonlijkere, kant van jouw bedrijf laten zien. Daarnaast kun je gemakkelijker in contact komen met jouw klanten, wat zij zullen waarderen.

3.  Steek voldoende tijd in het bouwen van jouw website

Tegenwoordig kom je niet meer weg met een website die eruit ziet alsof ‘ie voor het laatst is geüpdatet in 2005 en niet goed te navigeren is. Zorg ervoor dat jouw website er professioneel uitziet, waarmee je je misschien zelfs al kunt differentiëren van concurrenten.

Houd bijvoorbeeld voldoende witruimte over op jouw pagina’s, zorg voor duidelijke call to action knoppen en maak bij voorkeur gebruik van eigen foto’s in plaats van stockfoto’s. Steeds meer mensen kunnen stockfoto’s tegenwoordig wel onderscheiden van echte foto’s.

4.  Beveilig je website goed

Het is belangrijk je website goed te beveiligen. Voor jezelf maar ook voor je bezoeker. Je wilt namelijk wel dat gegevens veilig zijn op jouw website. Bovendien zal je bezoeker een melding krijgen van Google wanneer jouw website niet is beveiligd met een SSL certificaat. Voor jezelf is het belangrijk omdat een matige beveiliging jou een stuk vatbaarder maakt voor hackers. Wanneer je goedkope webhosting bestelt, kun je meteen een SSL certificaat erbij bestellen.

Houd deze tips in je achterhoofd en ga voor die vliegende start!

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *