Startlog

Een log over van alles

Gadgets Gezondheid Zakelijk

Welke batterij heb ik nodig?

We vervangen honderden batterijen per jaar in ons leven. Toch is de zoektocht naar de juiste batterijen niet altijd even gemakkelijk. Zo is het niet alleen lastig om te zien welke batterijen je precies nodig hebt, maar ook het maken van een keuze uit tientallen verschillende merken is niet altijd even gemakkelijk. In deze blog geven we je een aantal handige richtlijnen bij de aanschaf van nieuwe batterijen. Dat maakt de zoektocht hopelijk een stuk gemakkelijker!

Dit moet je weten bij de aanschaf van nieuwe batterijen

Ben je al tijden op zoek naar de goede LR1 batterijen en snap je maar niks van al die kwaliteitsverschillen? Wij hebben een aantal belangrijke feitjes voor jou op een rijtje gezet.

  • Kijk goed naar het formaat van de batterijen. Het is een fabeltje dat alle formaten hetzelfde zijn en het zou toch zonde zijn als de batterijen niet passen in jouw apparaat.
  • A-merken zijn kwalitatief een stuk sterker en zullen veel minder snel gaan lekken.
  • B-merken verschillen niet enorm veel van A-merken, maar beschikken wel over een iets minder lange levensduur. Hier staat wel tegenover dat B-merken zo’n 35% goedkoper zijn.

LR1 batterij

Welke batterijen komen het meest voor?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten welke batterijen er eigenlijk precies zijn. De meeste mensen hebben wel een assortiment aan AA en AAA-batterijen in huis liggen. Dit zijn dan ook de meest populaire batterijen en voor heel veel elektronische apparaten inzetbaar. Ook de blokbatterij en de knoopcellen worden dikwijls gebruikt. Blokbatterijen komen vaak voor in zaklampen en laserapparatuur, waar knoopcellen weer in (keuken)weegschalen en horloges voorkomen. Natuurlijk is dit enkel een richtlijn en kan jouw keukenweegschaal net zo goed op een AAA-batterij lopen. Wij raden dan ook altijd aan om eerst te kijken wat er onder het klepje zit en dan pas nieuwe batterijen aan te schaffen.

Tip: wil je altijd de juiste batterijen in huis hebben? Bekijk dan bij de aanschaf van nieuwe elektronische apparatuur altijd eerst op welke batterijen ze lopen. Haal vervolgens een voorraadje in huis, zodat je altijd de juiste batterijen in huis hebt liggen. Er is immers niets vervelender als een apparaat dat niks meer doet, zeker als je ook nog eens de juiste batterijen mist.

Waar koop je batterijen?

Tegenwoordig vind je batterijen in elke winkel, supermarkt of groothandel. Natuurlijk zit er wel een duidelijk verschil in kwaliteit en levensduur. Een goedkope batterij hoeft niet gelijk slechter te zijn, maar zal wel degelijk qua capaciteit verschillen met een batterij van hoogwaardige kwaliteiten, zoals je ziet bij de Knoopcelgigant. Wij raden aan om batterijen altijd in een speciaalzaak te kopen. Je bent zeker wat meer kwijt, maar je doet tegelijkertijd ook twee keer zo lang met je batterijen. Hierdoor hoef je ze ook minder te vervangen en is het verschil in prijs op de lange termijn bijna niet meer zichtbaar. Bovendien kunnen ze je in een speciaalzaak ook advies geven over welke batterijen geschikt zijn en welke beschikken over meerdere kwalitatieve eigenschappen. Zo maak je altijd de beste keuze!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *