Startlog

Een log over van alles

Ontdek de eindeloze toepassingsmogelijkheden van beton
Zakelijk

Ontdek de eindeloze toepassingsmogelijkheden van beton

Ben je op zoek naar geschikt materiaal om dragende of niet-dragende constructies mee te maken? Denk dan eens aan betonblokken. Dit zijn uiterst sterke, duurzame en vormvaste elementen die je kunt inzetten voor tal van verschillende toepassingen. Daarbij kun je onder andere denken aan keldermuren, funderingen, stallenbouw en industriebouw. Met speciale betonblokmallen in uiteenlopende afmetingen en vormen gemaakt van hoogwaardig constructiestaal, zijn betonblokken eenvoudig te produceren. Dat geldt ook voor betonnen barriers en Tetrapods.

Veiligheid en bescherming

Bescherming en veiligheid bieden aan weggebruikers en wegwerkers? Of verkeer in dorpen en steden in goede banen leiden? Betonnen barriers bieden daar de perfecte oplossing voor. Met de daarvoor bedoelde barrier-mallen zijn betonnen barrières te maken. Die komen uitstekend van pas bij bijvoorbeeld het scheiden van rijstroken, wanneer er aan de weg wordt gewerkt. Met deze mallen zijn identieke modulen te produceren, zodat er robuuste en perfect lijnende barriers van beton ontstaan. Die dienen overigens niet alleen om de verkeersstroom te reguleren, maar ook om wegwerkers bescherming te bieden. Achter de solide, massieve betonnen beschermmuren, kunnen zij hun werkzaamheden veilig uitvoeren.

Betonnen golfbrekerelementen

Ook voor de kusttechniek worden toepassingen van beton steeds vaker ingezet. Onlangs zijn er op de markt Tetrapod-mallen geïntroduceerd, voor de productie van zogenaamde betonnen tetrapods. Dit zijn slim ontworpen, innovatieve golfbrekerelementen. Afhankelijk van de grootte van de mal zijn hiermee elementen van beton in diverse maten te maken voor kustbescherming. De vorm die voor een betere golfbreekfunctie zorgt, is een van de belangrijkste kenmerken van de Tetrapod. Als gevolg van de golfkrachten kunnen conventionele golfbrekers zoals betonblokken en keien immers gemakkelijk verschuiven. Maar de Tetrapods zijn zo ontworpen dat de gebroken golven om de Tetrapod heen stromen in plaats van er recht tegenaan. De kracht van het inkomende water neemt daardoor af en de golven verliezen hun impact.

Permanent en tijdelijk straatwerk

Een ander product dat niet onbelicht mag blijven, zijn betonplaten. Het is beslist niet zonder reden dat die in Nederland al meer dan vijftig jaar worden gebruikt om bedrijven en boerderijen van bestrating te voorzien. Mits die op een goede manier op een geschikte ondergrond worden gelegd, zullen betonplaten niet verzakken. Daarom zijn ze ook uitermate geschikt om loodsen, grote parkeerplaatsen en buitenterreinen mee te bestraten. Want een ander belangrijk voordeel blijkt uit het feit dat ze sneller zijn te leggen dan klinkers. Ook zijn ze weer eenvoudig te verwijderen en de bodem blijft daardoor toegankelijk voor het leggen en onderhouden van leidingen en kabels. Dat maakt betonplaten dus ideaal voor zowel permanent als tijdelijk straatwerk. Bij welk soort project pas jij beton toe?

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *