Startlog

Een log over van alles

Wanneer is een accountant relevant als ondernemer
Zakelijk

Wanneer is een accountant relevant als ondernemer?

Als ondernemer wil je je volledig kunnen richten op hetgeen waar jij goed in bent en waar je voor gekozen hebt. Het ondernemen dus. Helaas betekent dit niet dat je je als ondernemer enkel met je eigen werk bezig hoeft te houden. In tegendeel zelfs. De meeste ondernemers besteden onbewust heel veel tijd aan zaken die niet direct van toepassing zijn op hun eigen vakgebied. Denk aan online marketing, maar ook aan boekhouden.

De financiële gegevens van jouw bedrijf zijn noodzakelijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor eventuele mede-eigenaren en uiteraard de fiscus. Als je zelf over onvoldoende deskundigheid beschikt of simpelweg te weinig tijd hebt, dan is het zeker slim om hier een vakman voor in te schakelen. Accountants maastricht. Dit zijn onafhankelijke deskundigen die samen met jou naar de cijfers kunnen kijken en mogelijk zelfs advies kunnen geven. Twijfel jij nog om een accountant in te schakelen. Hier zijn enkele redenen waarom je dit zeker moet overwegen!

Onafhankelijk advies

Sommige ondernemers zijn bang dat een accountant niet van toegevoegde waarde is van hun zaak. Zeker in het begin zal het bijhouden van de financiële gegevens van het bedrijf waarschijnlijk minder energie kosten. Waarom dan extra kosten maken door hier een vakman voor in te schakelen?

Bedenk echter wel dat een accountant veel meer is dan iemand met verstand van financiële zaken. Zeker wanneer je voor een account die gespecialiseerd in het opzetten en bijhouden van de administratie van ondernemingen kiest. Door de jaren heen leert deze jouw bedrijf steeds beter kennen. En ziet hij of zij ook precies wat er mogelijk ook beter kan en wat eventueel tot financiële voordelen zou kunnen leiden. Bijvoorbeeld door bepaalde kosten te verlagen of om op de belasting te besparing.

Het is dan ook niet voor niets dat veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf een beroep doen op een accountant. Zij zien hem niet alleen als deskundige, maar ook als onafhankelijk juridisch adviseur.Data Analysis Accountant

Meer tijd voor ondernemen

Te weinig tijd is een veelgehoord probleem voor de meeste ondernemers. De meeste ondernemers klagen hier dan ook dikwijls over. Hoewel sommige zaken natuurlijk niet uit handen genomen kunnen worden, zijn er wel enkele zaken die je kunt uitbesteden. Hoe groter het bedrijf wordt, hoe beter je wordt in het delegeren van de verschillende taken omtrent je bedrijf.

Een accountant heerlen inschakelen, kan er zeker voor zorgen dat je straks meer tijd voor het ondernemen over zult houden. Hierdoor hoef je de overige uren niet meer te gebruiken voor het bijwerken van de financiële gegevens van je bedrijf. Je geeft alle financiële rompslomp gewoon door aan de accountant. Deze zoekt alles voor je uit en bekijkt samen met je waar je eventueel nog op zou kunnen besparen en hoeveel belasting je ongeveer zal moeten betalen. Zo beschik je ook over een duidelijke indicatie, waardoor je in het voorjaar niet plotseling voor een financiële tegenvaller komt te staan. Je beschikt dus niet alleen over meer tijd voor ondernemen, maar ook over meer zekerheid.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *