Startlog

Een log over van alles

Smeermiddelen kopen
Zakelijk

Smeermiddelen kopen: hoe kies je het geschikte smeermiddel?

Bij het produceren van werktuigen en machines probeert men de wrijving tussen metalen onderdelen zoveel mogelijk te beperken. Dit doen ze door de onderdelen zo glad mogelijk af te ronden. Toch kan nooit geheel voorkomen worden dat de bewegende onderdelen enigszins in contact komen te staan met elkaar. Wanneer metalen onderdelen droog tegen elkaar aan wrijven kan dit tot enorme problemen leiden en de levensduur van werktuigen en andere machines nadelig beïnvloeden. Om dit te voorkomen zijn smeermiddelen van olieonline van essentieel belang. Deze helpen slijtage en roest tegen te gaan en kunnen op de lange termijn leiden tot lagere (reparatie)kosten. Maar hoe kies je het juiste smeermiddel?

Breed aanbod

Het belang van smeermiddelen is algemeen bekend. Het kopen van smeermiddelen is echter een heel ander verhaal. Want waar let je precies op? Het aanbod is namelijk ontzettend groot. Van hydrauliek olie tot smeervet, het is een oerwoud aan verschillende keuzes. Dit maakt het voor ons echter niet gemakkelijker om een keuze te maken. Want waar let je op als je smeermiddelen koopt? Waarom zou je juist voor motorolie 5w40 kiezen als er nog heel veel meer verschillende oliën verkrijgbaar zijn? Wij geven je een aantal nuttige tips.motorolie 5w40

Het te smeren object

Het lijkt misschien een open deur, maar we moeten deze tip natuurlijk nog wel even kort benoemen: let altijd eerst op het te smeren object. Wat gaat er precies gesmeerd worden? Waar is dit voor nodig? Hierbij moet je op de volgende zaken letten:

  • De drukbestendigheid: hoeveel druk komt er op het te smeren object te staan? Hoe groter het object, hoe beter het smeermiddel tegen druk bestand moet zijn. Op ieder smeermiddel wordt aangegeven hoe groot de drukbestendigheid is.
  • Materiaal verdraagzaamheid: je moet er ook rekening mee houden met welk materiaal de smeermiddelen in aanraking zullen komen. De meeste smeermiddelen zijn op basis van olie. Sommige (kunststof) onderdelen kunnen hier echter zeer slecht tegen. Let daarom altijd op als je kwetsbare materialen wilt smeren. Zo voorkom je gebreken aan kwetsbare onderdelen.
  • Kruipeigenschap: is de ruimte tussen de bewegende onderdelen zeer klein? Dan is het belangrijk dat de kruipeigenschap van het smeermiddel optimaal is. Met een goede kruipeigenschap is het smeermiddel in staat om op alle moeilijk te bereiken plekjes te komen. Zo voorkom je dat bepaalde gebieden droog komen te staan en vermijd je slijtage.

Kwaliteit boven kwantiteit

Ook op het gebied van smeermiddelen zijn er enorm veel verschillen in kwaliteit en prijs te vinden. Zelfs wanneer je precies weet welk smeermiddel je nodig hebt, zal je ontdekken dat er nog steeds onwijs veel verschillende mogelijkheden op het gebied van merk zijn. Onze tip? Kies voor kwaliteit boven kwantiteit.

Kies bij voorkeur voor bekende merken zodat je zeker weet dat het smeermiddel van topkwaliteit is. Met compressor olie Olieonline weet je precies wat je van de kwaliteit kunt verwachten en beschik je tevens over professionele hulp indien dat nodig is.

Weet je niet zeker welk smeermiddel je nodig hebt? Vraag dan om advies aan een specialist in smeermiddelen of lees de recensies van andere kopers online. Daardoor weet je precies wat je van de kwaliteit kunt verwachten. Bovendien is het zo ook mogelijk om vragen te stellen. Investeren in het juiste smeermiddel loont!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *