Startlog

Een log over van alles

geld lenen
Wonen Zakelijk

Een stukje financiële ruimte

Redenen om te lenen

Heb je zelf het gevoel dat er iets is wat je nog zou willen doen, bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen, een huis kopen, verbouwingen aan je huis, de reis van je dromen maken, misschien leen je zelfs voor het aangaan van een uitvaartverzekering, maar heb je hiervoor niet voldoende geld? Dan hoef je niet meteen deze dromen op te bergen. Er bestaat ook een andere methode om toch je dromen waar te maken. Zo kan je ook kiezen om geld te lenen.

Hierbij zou je dan kunnen lenen bij een gewone bank, maar je zou ook kunnen kiezen om te lenen bij een privépersoon, zeker wanneer het gaat over een lager bedrag. Deze laatste methode heeft enkele voordelen. Zo is het mogelijk om de rente van de lening zelf te bepalen.
Let hierbij wel op dat je geen rente kiest van 0 %, want dit accepteert de belastingdienst niet. Een ander voordeel van deze vorm is dan weer dat je bij een privé persoon geen verbouwing bonnen moet voorleggen, wat je bijvoorbeeld bij het aangaan van een tweede hypotheek wel moet doen. Toch zijn er ook regels bij het aangaan van een lening bij een privépersoon. Hier hou je je dan ook beter aan als je verder geen problemen wilt.

Enkele voordelen van geld lenen

  • Een lening brengt uiteraard met zich mee dat je kan gaan voor wat je wilde doen. Of het nu gaat over het regelen van je bruiloft, over die nieuwe auto die je zou willen aankopen, over de reis die je zou willen maken…. Dit komt nu binnen handbereik.
  • Wanneer je bijvoorbeeld een wagen wil aankopen die tweedehands te koop staat, dan weet je dat deze ook weer snel kan verkocht worden, zeker wanneer dit aan een laag bedrag is. Soms moet je dan vlug kunnen betalen. Een lening kan hierbij helpen wanneer je nog niet betaald bent.
  • Door een lening aan te gaan kunnen mensen in loondienst met niet genoeg geld op hun spaarrekening ook een huis aankopen.
  • Door een lening aan te gaan kan je je dromen waarmaken. Nu kan je bijvoorbeeld ook die reis maken of je bruiloft plannen.

Zelf een lening aangaan

Wil je zelf ook graag een oude droom eindelijk gaan verwezenlijken, dan kan een lening hierbij helpen. Welke vorm van lening je ook zou willen aangaan; informeer je hiervoor steeds zeer goed vooraf zodat je nooit voor onaangename verrassingen zal komen te staan.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *