Startlog

Een log over van alles

Beleggen in Bitcoin? Hier moet je op letten
Zakelijk

Beleggen in Bitcoin? Hier moet je op letten!

Na een fikse depressie in 2018 zien we dat de koers van de Bitcoin de afgelopen maanden weer flink in de lift zit. Bij veel beleggers is de digitale munt dan ook weer terug op de radar gekomen. Beleggen in cryptomunten is echt niet zo eenvoudig als het lijkt. Dit kan immers de nodige risico’s met zich mee brengen.

Mensen die in 2017 besloten dat bitcoin kopen een goed idee was, zagen hun investering razendsnel stijgen om na enkele maanden weer als sneeuw voor de zon te verdwijnen. De koersen van cryptomunten kunnen enorm hard schommelen. Hierdoor is het belangrijk om over enige kennis en ervaring te beschikken, zodat je precies weet hoe je zo succesvol mogelijk in Bitcoin kunt beleggen. Wil jij voor het eerst beginnen met beleggen in Bitcoin? Dan vertellen wij in dit artikel alvast waar je zeker op moet gaan letten!

Investeer in een cryptowallet

Voordat je in bitcoin wil beleggen is het eerst verstandig om van tevoren te bepalen waar je de cryptomunten wilt bewaren. Vaak laten beginners hun munten op de beurs staan. Dit heeft echter hetzelfde effect als dat je jouw spaargeld in een portefeuille bij de bank legt. Iemand anders kan deze namelijk, niet geheel legaal uiteraard, in handen krijgen. Hierdoor kunnen al jouw cryptomunten en bitcoins plotseling verdwijnen.  Dat is natuurlijk ontzettend zonde en niet wat je voor ogen had met jouw investering. Daarom is een cryptowallet altijd een goed alternatief. Als je niet handelt, kun je via je cryptowallet bepalen of je de munten offline of online bewaard. Hierdoor weet je zeker dat ze niet plotseling kunnen verdwijnen en jij als enige toegang hebt.cryptowallet

Hoe start je de belegging?

Nu de nodige voorbereidingen zijn getroffen kan je eindelijk beginnen met de belegging. Hierbij kan je niet alleen kiezen uit de Bitcoin, maar er zijn natuurlijk ook nog heel veel andere cryptomunten waarin je kunt investeren. Hierbij adviseren wij om je kansen zoveel mogelijk te spreiden. Bedenk echter wel dat je nooit goed in iets wordt als je hier geen extra kennis in vergaard. Je kunt immers niet overal verstand van hebben. Zo zal iemand die nog nooit een woning heeft gehuurd ook niet weten dat een huisvestigingsvergunning rotterdam noodzakelijk is. Wanneer jij nog nooit in cryptomunten hebt belegd, is de kans ook klein dat je overal vanaf weet. Je kansen spreiden is dan ook een goed idee, maar overdrijf het niet!

Door klein te beginnen voorkom je een te groot risico als de koersen gaan schommelen. Het duurt immers even voordat je de smaak te pakken hebt, dus de kans is groot dat je wat verliezen voor je kiezen krijgt in het begin. Dat is ook niet erg, want daar leer je uiteindelijk van. Je zal eerst een aantal praktische dingen moeten ervaren, voordat je hier echt goed in kunt worden. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop je de bitcoin koopt én weer verkoopt. Wanneer je hier een bepaalde feeling voor krijgt, zal je merken dat je investering veel sneller gunstig uit kan pakken. Ervaar en leer!

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *