Startlog

Een log over van alles

Wat moet je zeker niet vergeten te regelen voor jouw bruiloft?
Vrouwen

Wat moet je zeker niet vergeten te regelen voor jouw bruiloft?

Eindelijk is het zover, binnenkort stap je in het huwelijksbootje! Als kind kon je hier urenlang over fantaseren en nu mag je je eindelijk met de trouwplanning van jouw grote dag bezighouden. Maar plotseling bekruipt je toch het gevoel dat hier meer bij komt kijken dan je ooit had gedacht. Het is niet een kwestie van een mooie jurk aandoen en volmondig ‘ja’ zeggen. Er moet enorm veel geregeld worden om de mooiste dag van jullie leven te realiseren. Maar waar begin je en wat mag je vooral niet vergeten te regelen? Check snel onze tips bij het maken van een trouwplanning!

Trouwkaarten versturen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de datum voor de grote dag vast te leggen. Wellicht is dit een datum met een speciale betekenis of kiezen jullie deze gewoon lukraak. Wanneer de datum is besloten, kan je ook andere mensen hiervan op de hoogte brengen. Doe dit wel op tijd, want zo kunnen mensen nog vrij regelen of in elk geval de datum vrij houden. Zo weet je zeker dat alle genodigden ook daadwerkelijk op jullie dag kunnen verschijnen. Verstuur de trouw- of safe the date kaarten dan ook minimaal 6 maanden van tevoren. Een bezoekje aan een trouwkaartenwinkel voor die tijd is dan ook geen overbodige luxe.

Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden. Bekijk ook of het eventueel mogelijk is om de kaart zelf te ontwerpen. Zo geniet je over optimale uniciteit. Een trouwkaart is immers het visitekaartje van jouw bruiloft.Trouwkaarten versturen

Formuleer jullie wensen

Vervolgens is het ook belangrijk om al jullie wensen duidelijk op papieren te zetten. Waarschijnlijk hebben zowel jij als jouw lief al heel wat ideeën over hoe de bruiloft er ongeveer uit moet komen te zien. Wanneer je al deze ideeën op papier uitwerkt is het vervolgens veel eenvoudiger om gerichter te zoeken en iets te vinden wat bij jullie past.

Denk hierbij natuurlijk ook aan het opstellen van een trouwbudget. Voordat je het weet kunnen de kosten enorm hoog oplopen. Als je vooraf alvast een budget vaststelt, zal je deze veel minder snel overschrijden. Bepaal hierbij ook wat je écht belangrijk vindt en welke dingen optioneel zijn. Zo weet je precies waar je eventueel op zou kunnen besparen. Als je tijdig begint met de trouwplanning kan je het je ook permitteren om kortingen af te wachten. Door de kortingscodes in de gaten te houden, zorg je er al in elk geval voor dat de kosten iets gedrukt worden. Alle kleine beetjes helpen!

Formuleer jullie wensen trouwen

Ga opzoek naar trouwkleding

Dan volgt misschien wel één van de mooiste momenten van jullie leven: het uitzoeken van de juiste trouwkleding. Veel vrouwen dromen hier al van sinds ze een heel klein meisje waren. Geniet hier dan ook volop van en nodig eventueel vriendinnen, je moeder of zussen uit om dit moment met jou te delen. Ook als man kan je er een gezellig dagje van maken. Een bruiloft begint natuurlijk al met heel veel voorpret.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen om te regelen, maar dit zijn wel de belangrijkste punten die je zeker niet mag vergeten. Schakel eventueel een trouwplanner of ceremoniemeester in om iets van de zorgen en stress uit handen te nemen. Vergelijk het met het inschakelen van een vastgoedbeheerder. Hierdoor neem je een heleboel zorg uit handen. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt en kunnen jullie optimaal genieten van deze mooie dag!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *