Startlog

Een log over van alles

Zachte bamboe shirts- daar kan je mee voor de dag komen!
kleding

Zachte bamboe shirts: daar kan je mee voor de dag komen!

Is kleding kopen niet jouw favoriete hobby? Maar is het de laatste tijd wel hard nodig? Overweeg dan eens om een aantal lekkere zachte shirtjes van bamboe aan te schaffen. Deze basic shirts passen werkelijk overal onder en beschikken over talloze voordelen. Toch kunnen we het ons voorstellen als je bij kleding niet direct aan bamboe denkt. Bamboe is toch dat hardnekkige gewas die vele tuiniers met de handen in het haar laat staan? Een gewas wat veelvuldig gegeten wordt door panda’s? Kan hier echt kleding van gemaakt worden? En wat is dan de toegevoegde waarde daarvan? Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje.

Milieuvriendelijk

Anno 2019 hebben we duurzaam leven en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Steeds meer mensen kiezen bewust voor duurzame alternatieven. Dat is een goed teken, aldus de overheid. We weten immers maar al te goed dat de gevolgen van onze consumptiemaatschappij zwaar zijn geweest voor het milieu. Nu we duurzamere keuzes maken, kunnen we die gevolgen misschien niet meer herstellen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het niet erger wordt. Dit doen we bijvoorbeeld door milieuvriendelijke keuzes te maken en zowel ons interieur als de kledingkast te minimaliseren.

Een zeer milieuvriendelijke keuze op het gebied van kleding is bamboe textiel. Bamboebossen kunnen zeer eenvoudig in stand worden gehouden, omdat bamboewortels vanzelf weer nieuwe scheuten aanmaken nadat ze gekapt worden. Bovendien hebben ze slechts weinig water nodig en maken ze extra CO2 aan. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bamboebossen meer CO2 aanmaken dan traditionele bossen. Kies je voor bamboe, dan kies je voor het milieu!

Zijdezacht

Bij bamboe denk je wellicht niet direct aan zachtheid. De meeste mensen zijn dan ook verrast als ze de zachtheid van bamboe kleding ontdekken. Ze voelen niet alleen heel zacht aan op huid, maar ze sluiten ook nog eens als een tweede huid aan. Hierdoor zijn er ook geen duidelijke contouren van het T-shirt meer zichtbaar onder je overhemd of trui en geniet je continu van een comfortabel en fijn gevoel.Zijdezacht

Antibacterieel en hypoallergeen

Transpireer je snel en veroorzaakt dit vaak nare luchtjes? Dan bieden bamboe shirts de beste oplossing. Dankzij de bijzondere structuur van de bamboevezels, nemen deze veel sneller vocht op en drijven ze dit ook gauw af. Hierdoor heb je geen last meer van transpiratievlekken in je shirts. Bovendien kunnen bamboevezels tevens de temperatuur van het shirt reguleren. Als jouw lichaam zeer warm voelt, zal het shirt juist koel voelen op je lichaam. Visa versa kan natuurlijk ook. Hierdoor zijn bamboe T-shirts ook uitstekend te gebruiken als sportkleding.

Heb je snel last van allergieën? Ook dan zijn bamboe shirts een goede oplossing. In tegenstelling tot andere textielsoorten zijn deze shirts hypoallergeen, waardoor je minder snel lichamelijke ongemakken of allergische reacties ervaart.

Strijkvrij

Door de drukte van de alledaagse dag zijn huishoudelijke klusjes vaak net te veel. Zeker als het gaat om strijkwerk. De oplossing? Kleding kopen die strijkvrij zijn natuurlijk! Met bamboe shirts geniet je in elk geval al van deze positieve eigenschappen, zo bespaar je een hoop tijd en stress!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *