Startlog

Een log over van alles

Hypotheek oversluiten
Wonen Zakelijk

Hypotheek oversluiten? Hier moet je aan denken!

Hypotheek oversluiten? Veel mensen weten wellicht niet eens dat dit tot de mogelijkheden behoort. Is het echt mogelijk om over te stappen van hypotheek en wat levert dit dan precies op?

Een hypotheek oversluiten kan in veel gevallen zeer aantrekkelijk te zijn. Zeker nu de rente historisch laag ligt. Door over te stappen van hypotheek, is het mogelijk om flink op de maandelijkse kosten te besparen. Er kunnen echter nog meer redenen zijn om over te stappen. Soms kiezen mensen voor betere voorwaarden of is het mogelijk om de hypotheekvorm aan te passen. Ook in het geval van een echtscheiding is het soms noodzakelijk om van hypotheek over te stappen. Wil jij de hypotheek oversluiten? In dit artikel lees je waar je aan moet denken en welke fouten je vooral niet moet maken.

Hypotheekadviseur

Veel vergelijkingswerk kan je natuurlijk zelf doen, maar als leek heb je hier toch wat minder verstand van. Bovendien is het vaak lastig om wijs te worden uit het jargon dat gebruikt wordt in de voorwaarden. Om een goede keuze te maken is het dan ook belangrijk dat je contact opneemt met een hypotheekadviseur. Zij kunnen samen met jou uitzoeken of de gemaakte keuze inderdaad interessanter is en of er ook andere opties zijn.hypotheek adviseur

Boete bij oversluiten

Je krijgt altijd te maken met een boete bij oversluiten. Logisch ook, je breekt de voorwaarden door de overstap te maken. Hier staat dan ook altijd een geldboete op. De hypotheekadviseur zal samen met jou kijken of het voordeel groter is dan de boete. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Bovendien is de oversluitkosten meefinancieren soms ook mogelijk. Hierdoor is oversluiten op de lange termijn nog steeds een stuk voordeliger. Je kunt de boete natuurlijk met eigen middelen betalen, maar door deze mee te financieren in de nieuwe hypotheek, zal je dit niet direct in je portemonnee merken. Niet iedereen heeft immers een ruim spaarpotje tot zijn beschikking.

Over het algemeen kunnen we stellen dat de boete met eigen middelen betalen een stuk voordeliger is. Op de lange termijn geniet je dan van het meeste voordeel. Natuurlijk kunnen we ook begrijpen dat niet iedereen dit bedrag achter de hand heeft en het is het ook niet waard om jezelf in de schulden te brengen. Als je het bedrag meefinanciert is dit probleem opgelost. Bedenk wel dat de besparing dan uiteindelijk ook iets minder wordt, aangezien je natuurlijk ook rente over het boetebedrag betaald. Als het voordeel echter nog steeds hoog genoeg is, blijft het interessant de overstap te maken. Bespreek dit met je hypotheekadviseur.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *