Startlog

Een log over van alles

Wonen

Welk type brievenbus past bij mij?

Als je op zoek bent naar een nieuwe brievenbus, heb je twee keuzes qua type: een vrijstaande- of wandbrievenbus. Een vrijstaande brievenbus staat los van de muur. Deze worden vaak geplaatst bij de ingang van het terrein of aan het begin van de oprit. Een wandbrievenbus daarentegen wordt direct aan de muur bevestigd en bevindt zich meestal bij de voordeur. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Zo biedt een vrijstaande brievenbus meer ruimte voor grote pakketten. Alleen een wandbrievenbus neemt weer minder ruimte in. Hierdoor is deze beter geschikt voor kleinere huizen of appartementen. Welk type je kiest hangt dus vooral af van jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan hoe groot jouw woning is en hoeveel post en pakketjes je verwacht te ontvangen. Ben je nog zoekende naar een brievenbus? Bij de webshop www.brievenbuswebshop.nl vind je een groot assortiment aan brievenbussen. Van vrijstaande- tot wandbrievenbus en van stalen- tot rvs brievenbus.

Een pakketbrievenbus voor veel pakketjes

Tegenwoordig worden er steeds meer pakketjes besteld. Hierdoor worden de eisen aan een brievenbus ook hoger. Want vroeger werden er vooral brieven bezorgd. Alleen nu komen er ook regelmatig grotere pakketten binnen. Als je veel online bestelt, is het daarom handig om te kiezen voor een iets grotere brievenbus. Het ideaalste is dan misschien wel om te kiezen voor een pakketbrievenbus. Deze biedt vaak wat meer ruimte dan een reguliere brievenbus. Ook zijn deze modellen vaak met slot of zelfs met een apart vak voor de pakketten. Je hebt ze zelfs al met pincode zodat alleen de pakketbezorger en jij in de bus kunnen. Handig toch? Zo hoef je niet meer je pakketten naar een afhaalpunt te laten brengen. Dit scheelt je een hoop tijd.

Is een brievenbus verplicht?

In Nederland zijn er geen wettelijke verplichtingen rondom het hebben van een brievenbus. Wel zijn er bepaalde situaties waarin je verplicht bent om een brievenbus te hebben. Zo moeten huurwoningen bijvoorbeeld altijd voorzien zijn van minimaal één toegankelijke brievenbus. Dit zijn vaak inbouw brievenbussen die per appartement één vakje hebben. Je bent dan vaak verplicht om gebruik te maken van deze brievenbussen. Daarnaast kan het zo zijn dat jouw gemeente bepaalde eisen stelt aan de locatie en/of afmetingen van jouw brievenbus. Het is dus altijd verstandig om hier even navraag naar te doen bij de gemeente.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *