Startlog

Een log over van alles

Heerlijk wonen vlak boven Amsterdam in Zaandam.
Wonen

Heerlijk wonen vlak boven Amsterdam in Zaandam.

Gelegen aan de rivier de Zaan ligt, vlak boven Amsterdam, Zaandam. Zaandam is het meest bekend van de Zaanse Schans, een uniek stukje Nederland, volgebouwd met typische houten huisjes.

De Zaanse Schans dank z’n naam aan een aarden schans. Een verdedigingswerk uit de tachtigjarige oorlog.

Maak eens een wandeling, fiets of vaar door de Zaanse Schans en je waant je terug in de 18e eeuw. Loop het pakhuis binnen waar op authentieke wijze klompen worden gemaakt of ga het bakkerijmuseum eens in en dompel je onder in de geur van versgebakken broodjes. Natuurlijk mag je de kaasmakerij, de tingieterij en de diverse molens ook niet missen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Czaar Peterhuisje, het oudste houten huisje in Nederland dat gebouwd werd in 1632!

Je kunt natuurlijk met de fiets of wandelend door de Zaanse Schans gaan, maar je kunt hier ook uitstekend met de boot een rondvaart maken. Er worden diverse rondvaarten aangeboden, waarbij de kapitein je uitgebreid over de geschiedenis van de molens en de omgeving zal vertellen.

Er zijn ook zogenaamde Wind Mill Cruises, die je onder andere langs het Zaans Werelderfgoed voert. Ook hier krijg je gedurende de vaart uitgebreide informatie van de kapitein. 

Winkelen in Zaandam.

Voor shopliefhebbers is Zaandam een topper. Met een groot en gevarieerd aanbod van winkels mag Zaandam zich zelfs een van de leukste winkelsteden noemen. En wat is er fijner dan na het winkelen op een van de gezellige terrasjes een versnapering te nemen.

Hou je niet van shoppen ga dan eens naar het Zaantheater en laat je verrassen door hun programma-aanbod, of kijk eens in de bioscoop van Zaandam. Zaantheater

Forenzen?

De bereikbaarheid van Zaandam is uitstekend. Werk je in Amsterdam en wil je ruim, veilig en rustig wonen, verdiep je dan eens in de nieuwbouwprojecten in Zaandam.  Je zult zien dat wonen in Zaandam een uitstekend alternatief is voor de dure woningen in Amsterdam. Als je daar al iets naar je zin kunt vinden.

nieuwbouwprojecten in Zaandam

Prettig wonen in Zaandam?

Wil je prettig, ruim en betaalbaar wonen in een stad vol historie, met de Zaanse Schans dat op de Werelderfgoed lijst staat binnen handbereik? Waar je kunt fietsen, wandelen en zelfs vaartochten maken? Dicht bij de grootste stad van Nederland, maar eigenlijk de hele randstad, denk dan eens na over Zaandam.

Om de woning te krijgen die jij wilt is de beste tip om alles zoveel mogelijk zelf in te richten. Denk aan het meubilair, hoe je de muren wilt hebben, de verlichting in huis en alle andere zaken die erbij horen. Zo kun je jouw woning al snel een uniek interieur geven door te kiezen voor een indrukwekkende authentieke kroonluchter.

Overtuig jezelf van deze optie, en kies het beste van beide.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *