Startlog

Een log over van alles

Voordelen van dakkapel en dakopbouw
Wonen

Voordelen van dakkapel en dakopbouw

Dakkapellen zie je tegenwoordig bijna overal. Loop een willekeurige straat binnen en op meer dan de helft van de woningen zie je een geweldige dakkapel of dakopbouw pronken. Als zoveel mensen hiervoor kiezen, moeten er wel een aantal geweldige voordelen aan verbonden zitten. Dat is ook zo. Een dakkapel of dakopbouw kan enorm veel betekenen voor het wooncomfort van jouw woning. Overweeg jij om een dakkapel of dakopbouw te laten plaatsen en ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder, want wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje!

Veel meer ruimte in huis

Dit is natuurlijk het allergrootste voordeel van deze verbouwing. Bovendien is het voordeel ook direct na het plaatsen zichtbaar. Je geniet direct van meer extra ruimte en de meeste dakkapellen zijn ook nog eens binnen een dag geplaatst. Dat betekent dus dat je, op de levertijd na dan, binnen mum van tijd van extra ruimte in huis profiteert. Ideaal als er binnenkort gezinsuitbreiding op de planning staat of als je een extra werk- of studeerkamer wilt realiseren. Door een dakkapel of dakopbouw te laten plaatsen, wordt dit in je eigen huis gewoon mogelijk.

Afhankelijk van het dak, het huis en je wensen kan een vakman precies vertellen welke verbouwing het meest geschikt is. Zowel een dakkapel als een dakopbouw zijn dan mogelijk. Laat je goed informeren over de verschillen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Verhuizen is niet meer noodzakelijk

Als je plotseling over meer ruimte wilt beschikken is het natuurlijk wel belangrijk dat dit mogelijk is. Misschien zijn jullie opeens in verwachting van een meerling, wil je een bedrijf aan eigen huis beginnen of komt jullie oudste kind plotseling weer thuis wonen. Er kunnen enorm veel verschillende redenen zijn waarom het noodzakelijk is om over extra ruimte te beschikken. Maar wat doe je dan? Pak je de dozen in en ga je simpelweg verhuizen? Of ben je dol op deze woning en wil je die eigenlijk niet verlaten?

Als je kiest voor de laatste optie zijn er gelukkig nog verschillende mogelijkheden om extra ruimte te creëren. Een dakkapel of dakopbouw kan daarbij de uitkomst bieden. Bovendien is een dakkapel plaatsen doorgaans goedkoper dan de hele rompslomp van een verhuizing. Weeg de kosten maar eens tegen elkaar af. De kans is groot dat je veel meer profijt hebt van een dakkapel.Verhuizen is niet meer noodzakelijk dakkapel

Waardestijging van het huis

Het uitbreiden van je zolder levert niet alleen voordelen op voor het wooncomfort, maar uiteindelijk ook voor je portemonnee. Dit klinkt misschien tegenstrijdig omdat je eerst natuurlijk een enorme investering hebt gedaan, maar het is wel degelijk waar. Natuurlijk zal je het echte resultaat pas zien bij de verkoop, maar het uitbreiden van de zolder levert direct een waardestijging van het huis op. Dat is dan ook niet meer dan logisch, want je creëert meer bruikbare vierkante meters. Dit wordt altijd meegenomen in het taxatierapport, waardoor je van een hogere waarde profiteert.

Je huis verrijken met een dakkapel of dakopbouw heeft dus genoeg voordelen. Daarom is het verstandig om met een professional bij jou in de buurt contact op te nemen. Laat tevens meerdere offertes opstellen, zodat je zeker weet dat je van de juiste prijskwaliteitsverhouding profiteert.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *