Startlog

Een log over van alles

alles over high tea
Kerst Pasen Vrouwen

Alles wat je wilt weten over een high tea

Al heel wat jaren is de high tea ontzettend populair in ons land. Deze trend is overgewaaid uit Engeland en is momenteel geliefd in de hele wereld. High tea ontstond toen de toenmalige Hertogin Anna van Bedford altijd aan het einde van de middag trek kreeg. Ze wilde dan altijd even wat te snacken hebben. Natuurlijk kan je als Hertogin niet zomaar een zak chips opentrekken. Zij werd van kleine snacks op een statige manier voorzien. Ze ontving een dienblad vol sandwiches, cakejes en andere lekkernijen. Toen haar vriendinnen dit een keer meemaakten, waren ze direct verkocht en werd deze informatie over de Hertogin landelijk nieuws. Zo werd een high tea al snel populair onder de elite.

Anno 2019 is een high tea niet meer alleen iets voor de high society, maar kan iedereen hiervan genieten. Met een high tea in Dordrecht ben jij direct opgeladen voor de rest van de dag! In dit artikel vertellen we meer over de high tea en verklaren we de groeiende populariteit.

Wat mag er niet ontbreken bij een high tea?

Tegenwoordig vind je enorm veel verschillende soorten high tea’s, maar er zijn altijd wel enkele elementen die nooit mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan thee. De naam en de herkomst van high tea zeggen het eigenlijk al. Denk jij immers dat een Engelse Hertogin geen thee bij haar hapjes zou willen? Nee, een pot thee mag bij een high tea eigenlijk nooit ontbreken.

Wat ook niet mag ontbreken zijn scones. Dit zijn kleine Engelse broodjes die met jam of ander zoetig beleg wordt belegd. Meestal worden scones warm gegeten, omdat ze dan het lekkerst smaken. Bij sommige high tea’s krijg je ze echter wel koud geserveerd. Wil je ze eens warm proberen? Geef dit dan vooraf aan. Vaak is het mogelijk om ze even snel in de oven te doen voordat jullie high tea start.

Verder worden er vaak kleine zoetigheden geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan cakejes of zandkoekjes. Ook sandwiches met zalm of wraps met gerookte kip zijn populair voor de high tea. Eigenlijk kan bijna alles wel geserveerd worden, zolang de porties maar klein blijven.high tea zalm

High tea buiten de deur

Je kunt een high tea natuurlijk ook zelf organiseren, maar het kan ook heel fijn zijn om deze buiten de deur te doen. Zo heb je hier zelf helemaal geen werk aan en kan je enkel genieten. Nodig wat vrienden of familie uit en geniet van de hapjes en de aanwezigheid van je dierbaren.

Het is soms ook mogelijk om een andere draai aan de high tea te geven. Kies bijvoorbeeld een high tea met thema. Zo zijn er restaurants die speciale high tea’s organiseren. Denk maar eens aan een Griekse of Italiaanse high tea. Net even wat anders en overheerlijk! Op hightea.nl vind je binnen één oogopslag high tea locaties bij jou in de buurt. Zo maak je zeer snel een afspraak en geniet je binnen no-time van een overheerlijke high tea met een fijn gezelschap.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *