Startlog

Een log over van alles

tips kopen gebruike heftruck
Mannen Zakelijk

Tips voor het kopen van een gebruikte heftruck

Ben je toe aan een nieuwe heftruck? Heb je al alle mogelijkheden bekeken, maar valt de aanschafprijs van een nieuwe heftruck toch niet binnen je budget? Dan is het kopen van een gebruikte of tweedehands heftruck een prima oplossing. Als je een geheel nieuw transportmiddel aan wilt schaffen, sta je vaak voor een gigantische investering. Door een gebruikte vorkheftruck te kopen, hou je de kosten laag en geniet je van een nieuw transportmiddel op de zaak. Natuurlijk is het wel belangrijk dat deze heftruck aan een aantal zaken voldoet. Zo moet deze wel in optimale conditie zijn en mag het niet ontbreken aan de nodige veiligheidsmaatregelen. In dit artikel geven we een aantal tips om het kopen van een gebruikte heftruck soepeltjes te laten verlopen.

Een heftruck gaat lang mee

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een kwalitatief transportmiddel langer dan één leven mee gaat. Het is dan ook een logische keuze om voor een gebruikte heftruck te kiezen. Helemaal omdat veel aangeboden heftrucks nog helemaal niet zo oud zijn. Deze werken nog prima en kunnen nog heel wat jaren als handig transportmiddel gebruikt worden. Hierdoor kan je op een slimme wijze veel geld besparen en de kosten lager houden. Een heftruck gaat vaak langer mee dan je in eerste instantie had gedacht.

heftruck kopen

Welke heftruck heb ik nodig?

Het kopen van een gebruikte heftruck verschilt niet veel met het kopen van een nieuwe. Je moet immers op dezelfde zaken letten. Bedenk daarom allereerst goed welke heftruck je precies nodig hebt. Heftrucks zijn immers in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ze beschikken allemaal weer over andere eigenschappen om het werk te verlichten. Hierbij is het natuurlijk van belang wat je precies wilt vervoeren met de heftruck. Als jullie vaak zware spullen vervoeren, is het belangrijk dat de hefcapaciteit hoog ligt. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om advies in een speciaalzaak. Zij weten je precies te vertellen welke heftrucks voldoen aan jouw wensenlijstje.

welke heftruck kopenVeiligheidseisen

Veiligheid op de werkvloer is ontzettend belangrijk. Dat weet iedere werkgever. Daarom is het belangrijk dat alle machines aan de nodige veiligheidseisen voldoen. Deze eisen staan o.a. vermeld in de Arbowet, maar kunnen ook teruggelezen worden in de Europese wetgeving. Bij heftrucks is het van belang dat deze over een CE-markering beschikt. Deze markering geeft aan of de machine aan alle veiligheidseisen voldoet en in Nederland gebruikt mag worden. Als de heftruck niet over deze markering beschikt, adviseren wij om deze niet te kopen. Als de veiligheid van jou en je werknemers in het geding komt door verkeerde machines, staat je een hoge boete te wachten. Voorkom dit door altijd op de veiligheidseisen te letten, ook bij de aanschaf van een gebruikte heftruck.

Garantie

In sommige gevallen ontvang je garantie voor enkele maanden tot jaren over een gebruikte heftruck. Dit is erg fijn, omdat je bij mankementen zo gratis reparaties uit kunt laten voeren. Vraag daarom altijd na of je garantie krijgt en hoe lang deze is. In de meeste gevallen heb je gewoon recht op garantie, dat geeft een fijn gevoel bij het kopen van tweedehands machines!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *