Startlog

Een log over van alles

Wonen

Hoe jij budgetproof jouw tuin kunt veranderen

Een tuin inrichten en onderhouden kost geld. Planten, gras, tegels, leuke meubels en accessoires, een parasol: een tuin inrichten kost veel geld. En dat wil je misschien er niet altijd aan uit geven. Maar aan de andere kant wil je ook weer niet dat je tuin een oerwoud is en zodra er wat zonnestralen zijn vind je het ook wel fijn om in een tuin te kunnen zitten. Of wil je in de zomer ook vrienden kunnen uitnodigen voor een BBQ. Hoe kun je dan op een goedkope en betaalbare manier jouw tuin veranderen in een gezellige tuin?  Wat zijn nou precies de strakke voortuin tips?

Bedenk wat je kunt doen met de basis van je tuin

Een tuin gezelliger maken of anders inrichten hoeft niet gelijk te betekenen dat alles op de schop moet. Dat zou juist veel geld en tijd kosten. Misschien vind je het er niet gezellig uitzien, maar zijn er wel elementen in jouw tuin die jou gelukkig maken. Heb je bijvoorbeeld al een mooi grasveld of en mooie schutting? Een paar leuke posters aan de schutting of een leuke bank op het grasveld kan al een heel ander beeld geven. Of denk bijvoorbeeld aan een bloembak op wielen. Het is niet alleen handig te verplaatsen als je meer ruimte wilt maken voor zitplaatsen in je tuin, maar het kan ook gelijk weer een andere sfeer geven als je de bloembak op een andere plek zet.

Accessoires maken een tuin af

Zoals gezegd kan de basis in een tuin al oké zijn, het hoeft dan niet helemaal veranderd te worden. Wil je met een klein budget toch iets aan je tuin veranderen, dan kun je gemakkelijk accessoires voor weinig geld aanschaffen. Zeker op het moment dat de zomer begint, zijn er tal van winkels die leuke accessoires verkopen om je tuin aan te kleden. Winkels zoals een Action, Wibra of andere goedkopere warenhuizen hebben vaak actieaanbiedingen die gericht zijn op het seizoen. Zo kun je met weinig geld een leuk kleed, mooie posters, lantaarns of andere accessoires kopen. Met accessoires kleed je je tuin aan en dit geeft het gelijk een heel ander zicht.

Kijk op marktplaats of kringloopwinkels voor meubels

Ben je toe aan nieuwe tuinmeubels of wil je toch echt nog wat grotere dingen in je tuin aanpakken zoals een terrasje aanleggen? Kijk dan op marktplaats voor tweedehands spullen. Zeker in het voorjaar zijn er veel mensen die hun schuur opruimen of hun tuin gaan onderhouden en dan doen ze spullen weg die ze niet meer gebruiken. Wellicht kun je zo op een goedkope manier aan een partij stenen komen of een leuke tuinbank aanschaffen. Tuinmeubels vind je overigens niet alleen op marktplaatsen, ook in kringloopwinkels kun je soms mooie dingen vinden. Het kost je vaak wel iets meer geduld en wellicht moet er nog een likje verf overheen of heeft het een kleine opknapbeurt nodig. Maar voor een prikkie kun je zo wel een hele mooie set tuinmeubels vinden. Kleed het af met een paar leuke accessoires of zet er een leuke buitenplant bij en je tuin is zo weer heel anders. Met deze tips kun je met weinig geld toch een andere sfeer aan je tuin geven.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *