Startlog

Een log over van alles

Tips om sneller een nieuwe taal te leren
Cursus

Tips om sneller een nieuwe taal te leren

Er kunnen verschillende redenen zijn om een nieuwe taal te leren. Misschien heb je plannen om in de toekomst te emigreren of voel je je gewoon erg onbeholpen wanneer je op vakantie bent. Misschien heb je gewoon wel veel vrije tijd en wil je deze graag gebruiken om je eigen kennis te verbreden. Of ben je gewoon op zoek naar een manier om jouw voorliefde en passie voor talen te gebruiken voor iets nieuws.

Een nieuwe taal leren vraagt om veel motivatie. Als je niet gemotiveerd bent, dan is de kans klein dat dit zal lukken. Weet daarom waarom je dit graag wilt. Houd een doel voor ogen en investeer echt tijd om deze doelen te behalen. Wil jij ook dolgraag een nieuwe taal leren? En hoop je dit zo snel mogelijk te doen? Met behulp van de volgende tips moet dat zeker lukken.

1.      Schakel professionele hulp in

Denk niet dat je een geheel nieuwe taal helemaal zelf onder de knie kunt krijgen. Dan mis je vaak toch de kennis om het jezelf op de juiste manier aan te leren. Daarom is een bezoekje aan www.ste.nl/ geen overbodige luxe. Hier worden taalcursussen aangeboden voor allerlei verschillende mensen. Er wordt een plan van aanpak op persoonlijk niveau gemaakt. Hierbij wordt gekeken naar wat jij nodig hebt om jouw doelen te behalen.

Als je deze nieuwe taal echt op de juiste manier wilt leren, dan zal je de hulp van een docent in moeten schakelen. Zo weet je zeker dat je de officiële ‘regels’ mee zult krijgen en de taal niet alleen leert te begrijpen, spreken en lezen, maar straks ook kan spreken.

Bij de trainingen STE worden verschillende vormen aangeboden. Zo is het mogelijk om één op één les te krijgen, maar ook in groepsverband. Op basis van jouw persoonlijke wensen wordt onderzocht wat de beste lesvorm is.

2.      Lees boeken in een andere taal

Een slimme manier om snel je woordenschat uit te breiden is door boeken te lezen in een andere taal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderboeken in de taal die je wilt leren. Je kunt er ook voor kiezen om een boek te lezen die je ook in het Nederlands hebt en al goed kent. Probeer elke dag een hoofdstuk te leggen en gebruik een woordenboek voor de woorden die je niet kent. Schrijf deze vervolgens ook op, zodat je ze kunt onthouden. Dit is echt een hele goede manier om snel een grotere woordenschat te krijgen.

3.      Wees niet bang om fouten te maken

Veel mensen zijn bang om fouten te maken als ze in een andere taal spreken. Daarom doen ze het liever niet. Bedenk echter goed dat de meesten het juist heel fijn vinden als je in hun taal probeert te spreken. Als ze merken dat je hier echt je best op doet. Wees dus zeker niet bang om fouten te maken en begin gewoon met communiceren. Je hoeft het niet perfect te doen. Daar leer je van. 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *