Startlog

Een log over van alles

Tips voor het vinden van een geschikte loungeset voor in de tuin
Wonen

Tips voor het vinden van een geschikte loungeset voor in de tuin

Loungen hoort erbij. Zeker in 2021. We hebben het afgelopen jaar massaal ontdekt hoe belangrijk het is om thuis tot rust te kunnen komen. Toen we plotseling allemaal aan huis zaten gekluisterd, kwamen veel van ons er pas achter dat het wooncomfort ver te zoeken was. Dit betekende dus ook dat er in het tweede kwartaal van 2020 veel geklust werd. Nu het jaar ten einde loopt en we langzaam uitkijken naar een geheel nieuw jaar en een nieuw voorjaar, is het ook tijd om de tuin eens goed aan te pakken. En wat mag er dit jaar zeker niet ontbreken? Een loungeset uiteraard!

Een tuin loungeset is werkelijk van alle markten thuis. Hier kan je lekker op relaxen na een lange werkdag. Goed boek erbij, een lekker drankje op tafel en loungen maar. Of je kunt hier een geheel romantisch avondje met je partner houden of – wanneer dat weer kan – een gezellige avond in de tuin met vrienden. Kortom, een loungeset is eigenlijk in iedere tuin onmisbaar. De populariteit voor de loungeset in de tuin is duidelijk. Zeker wanneer je op zoek gaat naar een geheel nieuwe tuinset. Het aanbod is ontzettend groot. Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een geschikte loungeset? Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje.

Meten, meten en nog eens meten

Waar we in huis vaak alles eerst zorgvuldig opmeten alvorens er nieuwe meubels worden gekocht, wordt dit in de tuin nog al te vaak vergeten. Gek eigenlijk, want ook hier is het uiteraard belangrijk dat de loungeset goed past. Vaak denken mensen dat er wel voldoende ruimte is en dat ze anders wel wat kunnen schuiven met andere meubels. Bedenk echter wel dat je ook in de tuin met een aantal zaken rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid zonlicht. Waar valt het licht precies? En ook aan een plekje voor de kinderen of de verschillende bloemen en planten in de tuin. Dit kan je niet zomaar veranderen. De loungeset moet daarom ook precies op de juiste plek komen. En hierbij geldt: meten is weten!

Materiaalkeuze

Ook de keuze voor het materiaal speelt een belangrijke rol. Want waar kies je voor? Kies je voor teak, roestvrij staal, kunststof of aluminium? Alle materialen zijn even kwalitatief. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het huidige tuininterieur. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen uitstraling en niet ieder materiaal past even goed bij jouw tuin. Vraag jezelf daarom eerst af hoe je jouw tuin het beste kan omschrijven. Is deze minimalistisch? Industrieel? Of misschien wel weelderig? Op basis van dat antwoord vind je al snel een materiaal wat bij jou past.

Bij het kiezen van het juiste materiaal is met name de uitstraling heel belangrijk. Hoe ziet de loungeset er precies uit? Past deze bij de rest van het interieur? En nog belangrijker: hoe voelt de loungeset precies aan?

Onderhoud

Daarnaast is het ook verstandig om over het onderhoud na te denken. Het ene materiaal zal meer onderhoud vergen dan het andere materiaal. Ben jij iemand die zijn of haar hand niet omdraait voor het verrichten van het nodige onderhoud? Dan maakt het vrij weinig uit welke loungeset je kiest. Wanneer je weet dat je hier eigenlijk te weinig tijd voor hebt, dan is het slimmer om voor een onderhoudsvrij materiaal te kiezen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *