Startlog

Een log over van alles

tuinset
Wonen

Maak je tuin zomerproof!

De zomer mag dan al in volle gang zijn, het is nog niet te laat om jouw terras of tuin zomerproof te maken! Tips en inspiratie nodig? Dan ben je hier op de juiste plek beland.

Creëer een loungehoekje

Met hoge temperaturen zijn we massaal buiten te vinden. En wat doen we het liefst als de warmte ons te pakken krijgt? Inderdaad, lekker loungen en relaxen! Het eerste wat je moet doen om je tuin zomerproof te maken, is dus een leuk plekje creëren waar helemaal niks moet, behalve rusten en ontspannen! Dit kan een comfortabele loungeset zijn met dikke kussens waar je kan hangen met vrienden of familie, maar ook een hangmat is een leuke optie om je even helemaal af te zonderen van alles en iedereen.

Buiten eten

Mooi weer betekent voor de meesten onder ons: buiten eten! Een tuinset is dus onmisbaar op elk terras of in elke tuin. Woon je op een appartement en heb je slechts een klein balkonnetje ter beschikking? Ook dat is geen reden om als een zonderling binnen te blijven! Als je eens goed rondkijkt, vind je namelijk heel wat bistrosets die bestaan uit een klein, vierkant tafeltje en 2 stoelen. Ideaal voor een klein balkon en zo kan ook jij genieten van de zon op je snoet terwijl je buiten ontbijt, luncht, én dineert. Tip: neem eens een kijkje in de webshop van meubelwinkel Emob, je vindt er heel wat tuinmeubelen voor zowel grote als kleine balkons, terrassen en tuinen.

tuin zomerproof

Creëer schaduw

Iedereen weet intussen al hoe schadelijk de zon kan zijn. Je voldoende insmeren met zonnecrème is ontzettend belangrijk, net als de directe zon vermijden. Met een parasol creëer je een plekje schaduw waar je heerlijk kan vertoeven en genieten van het prachtige zomerweer, zonder je zorgen te hoeven maken over de schadelijke zonnestralen. Mits de juiste bescherming, uiteraard!

Water, please!

Niks dat meer voldoening geeft bij zweetweer als een verfrissende plons in het water. Een zwembad mag dus zeker niet ontbreken wil je je tuin helemaal zomerproof maken. Of dit nu een zwembad is waar ze zelfs op de Olympische Spelen jaloers op zouden zijn of een simpel plonsbadje, water geeft altijd verkoeling en verdient dus zeker een plekje in je tuin. Tip: ook onze huisdieren hebben het snel warm bij zomerse temperaturen. Vul een klein plonsbadje om jouw viervoeter de nodige verkoeling te geven. Succes verzekerd!

Barbecue

Een tuin zonder barbecue is als een café zonder bier! Heerlijk toch om enkele vrienden uit te nodigen en een zomerse dag af te sluiten met een geslaagde barbecue? Koelt het ’s avonds toch wat sneller af dan verwacht? Verzamel je dan allemaal rond een vuurkorf, kan je meteen ook nog wat marshmallows roosteren!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *