Startlog

Een log over van alles

3 tips om vaker met pen te schrijve
Mannen promotie Zakelijk

3 tips om vaker met pen te schrijven

Onze samenleving heeft de afgelopen decennia heel wat veranderingen doorgemaakt. De grootste verandering is wellicht de digitalisering van ons leven. Waar je ook kijkt zijn mensen op hun smartphone bezig, checken ze het laatste nieuws via hun slimme horloge of surfen ze simpelweg wat over het internet. De digitale wereld hoort bij ons alledaagse leven. Dit heeft veel voordelen, maar ook wat nadelen. Zo zien mensen hun ‘standaard’ leventje langzaam veranderen. Ze vergeten de dingen die vroeger zo gewoon waren. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven met een pen. Je bent immers tien keer sneller als je dit gewoon uittikt of even snel een notitie in je smartphone plaatst.

Toch is het voor jezelf wel belangrijk om je eigen schrijfkunsten te verbreden. Wist je dat uit recent onderzoek is gebleken dat mensen veel sneller leren en onthouden door het geschreven woord? Bovendien maken je hersenen veel sneller verbindingen, waardoor je creatiever kunt zijn. Geen wonder dat steeds meer mensen pennen graveren kiezen als cadeautip! Een goede reden dus om jouw brainstormsessies voortaan op papier te zetten! Is jouw goede voornemen om meer te gaan schrijven? Maak dan gebruik van de volgende 3 tips!

1.    Mooi schrijfgerei!

Alles is leuker met mooie materialen. Investeer daarom in goed schrijfgerei. Parker pennen kopen bij Pengraveren.nl is een goede stimulans om vaker te gaan schrijven. Versier jouw favoriete pen met naam of een andere mooie inscriptie. Zo wordt het een klein feestje om te gaan schrijven.

Creëer tevens een eigen plekje waar je continu voor je schrijfsels naar toe gaat. Voorkom afleiding, dus zoek een plekje uit waar geen televisie of smartphone bij in de buurt kan zijn. Zo bespaar je jezelf een hoop concentratieproblemen en kan je je enkel focussen op dat wat belangrijk is: schrijven!Mooi schrijfgerei!

2.    Werk met een vast schrijfmoment

Wil je graag iets bereiken met je schrijfsessies? Bijvoorbeeld brainstormen voor je werk of misschien zelfs wel de eerste opzet voor een blog of boek maken? Dan is het belangrijk dat je zo gestructureerd mogelijk te werk gaat. Werk bijvoorbeeld iedere week met een vast schrijfmoment. Plan deze ook standaard in je agenda. Zo weet je altijd dat je rond 8 uur ’s avonds een uurtje aan je schrijftafel mag gaan zitten. Natuurlijk hoef je dit niet al te nauw te nemen. Je kan ook wel eens een dagje wisselen of een ander vrij moment nemen, maar zo blijf je jezelf herinneren om even te gaan schrijven. Leg je cross pennen alvast klaar op jouw schrijfplekje en zorg dat het geheel aanlokkelijk oogt. Je zal merken dat het dan vrijwel geen moeite zal kosten om te gaan schrijven.

3.    Leg je smartphone of laptop in het weekend weg

Je zal merken dat, wanneer je de mogelijkheid hebt, je vaker voor de snelste oplossing kiest. Zo werken onze hersenen namelijk. Alles moet snel gebeuren en daardoor kies je soms voor een mogelijkheid waar je niet compleet achter staat. Maar wat als er geen andere keuze is? Leg daarom eens je smartphone of laptop in het weekend weg. Voel je de noodzaak om te gaan schrijven? Dan moet je dit wel op papier doen. Hierdoor geef je jezelf een boost om toch met pen te gaan schrijven. En wie weet bevalt het digitaal vrije weekend je zo goed, dat je besluit om dit standaard door te voeren!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *