Startlog

Een log over van alles

vakantie met hond
Reizen

Op vakantie met de hond? Boek het juiste vakantiehuis!

Je hond hoort bij de familie. Het liefst neem je hem of haar overal mee naartoe. Helaas is dat niet overal mogelijk. Sommige vakantieparken verbieden het, sommige zijn er simpelweg niet geschikt voor. Heel anders is je ervaring in een van de huisdiervriendelijke vakantiehuizen van FranceComfort. Hier is je hond juist welkom. Des te meer reden om zo’n vakantiehuis te boeken in Frankrijk. De trouwe viervoeter mag gewoon mee naar binnen, nagenieten van een heerlijke dag én genieten van de airconditioning. Want comfort mag ook voor de hond.

Welke vakantieparken voor je hond?

Domaine Les Forges

Vakantiepark Domaine Les Forges ligt in het altijd zonzekere Poitou-Charentes. Hier staan 90 heerlijke villa’s voor jonge gezinnen of senioren met gratis wifi, zwembaden en een speeltuin. Een prettige service is gegarandeerd met een Nederlandse beheerder. Bovendien is dit park autovrij, dus kindvriendelijk én hondvriendelijk!

Le Lac Bleu

Het park Le Lac Bleu ligt in Lacapelle Marival midden in de Dordogne. In deze omgeving wandel je in de oneindig fraaie natuur tussen de wijngaarden met uitzicht op de bergen. Hier komt je het liefst voor het warme weer dat dankzij het goede klimaat nooit te heet is.

Village des Cigales

Ten zuiden van Sarlat in de Dordogne vind je het vakantiepark Village des Cigales. Dit is een schitterende streek van wijngaarden en toeristische plaatsjes. Geniet van de terrasjes, een duik in het zwembad, een wedstrijdje tennis en een koel glas wijn bij het parkrestaurant. In de avond is er een gezellige barbecue met uitzicht op de lichtjes in de vallei. Je hond maakt het allemaal mee.

L’Espinet

In de uitlopers van de majestueuze Pyreneeën ligt vakantiepark L’Espinet vlakbij het gezellige plaatsje Quillan op slechts een uurtje rijden van de Middellandse zee. Tussen deze vakantiehuisjes liggen grote grasvelden waarop je kinderen met de hond kunnen spelen.

Leukere vakantie dankzij je hond

Met een hond blijf je actief. Nog voor je ontbijt met croissantjes even je hond uitlaten? Dat is heerlijk als het nog koel is en de dag nog moet beginnen. Maar ook lange wandelingen zijn specialer: onbekende paadjes, natuurgebieden en plaatsjes zijn een genot om te verkennen met je hond. Grijp deze kans als je buiten het seizoen vakantie met je hond wilt vieren. Niet alleen zijn de temperaturen dan perfect, ook de huurprijzen liggen lager. Profiteer met je hond in het voor- en naseizoen.

Belangrijk voor hondenbezitters

Neem je je hond mee op vakantie? Denk dan goed na over alles wat er nodig is. Dit is belangrijk om te beginnen vanwege het klimaat. In Frankrijk is het immers veel warmer dan in Nederland. Je hond enkele minuten in de auto kan dan ook niet als je geen airconditioning hebt. Wel vind je in de gebieden rondom de vakantieparken in Frankrijk van FranceComfort genoeg fraaie natuur met plassen, meren en rivieren. Hierin kan je hond heerlijk afkoelen. Let wel op eventuele adders en teken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *