Startlog

Een log over van alles

Wonen

3 redenen om in een warmtepomp te investeren

Wanneer je huidige CV-ketel aan vervanging toe is, kun je deze natuurlijk vervangen door een nieuwe. Maar het opent ook de deur voor een duurzamere en toekomstbestendigere oplossing. Waarom zou je nog afhankelijk willen blijven van gas, in de wetenschap dat Nederland binnenkort van het gas af moet? 3 redenen om vandaag nog in een warmtepomp te investeren.

1. Je woning wordt meer waard

Je woning wordt meer waard. Dat is nogal een statement, dat begrijpen wij ook. Daarom een toelichting. De voorbijgaande jaren hebben warmtepompsystemen op het gebied van efficiëntie zeer grote stappen gezet. Sommige systemen zijn in staat voor elke verbruikte kWh aan elektriciteit maar liefst het zesvoudige aan warmte-energie terug te leveren. Deze duurzame vorm van warmtewinning vertaalt zich in een hoger energielabel van je woning. Met de aanschaf van een lucht-water warmtepomp draag je in de praktijk al snel bij aan een verbetering van 1 tot 2 labelstappen. Een win-winsituatie, want hiermee stijgt de waarde van je woning, zónder dat je maandlasten stijgen.

2. Je bent veel zelfvoorzienender

De gasprijs is de laatste jaren flink onder druk komen te staan, mede omdat de Groningse gaswinning langzaamaan wordt stopgezet. Het heeft er alle schijn van dat de prijzen ook de komende jaren zullen blijven stijgen. Met andere woorden: gasvrij wonen wordt steeds lucratiever.

Met een warmtepomp kun je de gasaansluiting vaarwelzeggen. Hoe fijn is het om niet meer overgeleverd te zijn aan de grillen uit de gasmarkt?lucht-water warmtepomp 

3. Je hebt een lagere ecologische voetafdruk

We noemden het al: het warmtewinningsproces van warmtepompen verloopt buitengewoon duurzaam. Vanzelfsprekend heeft dit veel impact op je CO2-uitstoot. Een goed geïsoleerde woning met een warmtepomp op basis van lucht stoot gemiddeld maar liefst 700 kilo minder CO2 uit dan eenzelfde woning met een HR-ketel op gas. Wanneer je besluit de benodigde elektriciteit voor de warmtepomp zelf op te wekken of groene stroom af te nemen, kun je zelfs volledig CO2-neutraal wonen.

Duurzaam én comfortabel wonen

Je bespaart op je energiekosten, je investeert in de waarde van je woning én je hebt een lagere ecologische voetafdruk. En dit alles zonder in te boeten op comfort. Nu is de tijd om in een warmtepomp te investeren.

Wist je dat de warmtepompsystemen van Gasvrij zelfs volledig geruisloos zijn?

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *