Startlog

Een log over van alles

fit en gezond
Gezondheid Sport Vrouwen

Fit en gezond met sport

Om gezond te worden en te blijven kun je verschillende maatregelen nemen. Het is belangrijk dat je let op de voeding die ik tot je neemt. Het verschilt per man of vrouw hoeveel calorieën je dagelijks tot je mag nemen. Dit is ook afhankelijk van de bouw van je lichaam. Mensen die groter zijn hebben vaak meer brandstof nodig om de dag door te kunnen komen. Bij een gezonde levensstijl hoort ook voldoende bewegen. Het is daarom aan te raden om meerdere malen per week te bewegen door middel van sport of door het maken van een wandeling.

Voeding

Er zijn meerdere redenen waarom je op je voeding zou moeten letten voor een gezonde levensstijl. Het kan zijn dat je wilt afvallen, dat je snel spiermassa wilt opbouwen of dat je meer energie wilt krijgen om de dag door te komen. Door het afstemmen van jouw voeding met de behoefte die jouw lichaam heeft kun je op veel verschillende vlakken gezonder worden. Je krijgt meer energie en de gezonde voedingsstoffen zorgen er onder andere voor dat je afvalt. Als je bezig bent met sporten om gezonder te worden of te blijven dat is de juiste voeding ook van belang. Een goed voorbeeld hiervan wordt hier gegeven. Je leest over fitness en een bijpassend voedingsschema voor vrouwen.

Bewegen

Bewegen kan op veel verschillende manieren en je kan het zo intensief mogelijk maken als je zelf wilt. Elke dag een half uur bewegen is al goed voor de gezondheid. Dit kun je doen door te wandelen of te fietsen maar natuurlijk ook door te sporten. Als je gaat sporten dan hangt de keuze voor bepaalde sport af van jouw persoonlijke voorkeur. Het belangrijkste is dat je de sport fijn vind om te doen en dat je er plezier in hebt. Natuurlijk ga je sporten voor een goede gezondheid maar je doet het ook voor je plezier. De vraag is dan welke sport je kiest. Ga je een individuele sport doen of kies je voor een teamsport? Ook zit er veel verschil tussen sporten die gedaan worden door mannen en vrouwen. Vrouwen kiezen eerder voor een sport als dansen of groepslessen op de sportschool. Terwijl mannen vaker aan teamsport doen. Bezoek website om te lezen over echte sporten voor mannen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *