Startlog

Een log over van alles

eerste seksspeeltje
Vrouwen

Alles wat je moet weten bij het kopen van jouw eerste seksspeeltje!

Denk je er al tijden over om een seksspeeltje te kopen? Maar voel je je toch een beetje preuts om dit door te zetten? Nergens voor nodig! Steeds meer vrouwen én mannen maken vandaag de dag gebruik van seksspeeltjes. Leuk om het vuur in de slaapkamer weer eens extra te laten opwaaien of simpelweg voor een goed potje soloseks. Overtuigd? Dan zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waar je op moet letten voor je een sexshop binnenstapt. In dit artikel vind je alles wat je moet weten zodat je geen miskoop begaat!

Hier moet je aan denken bij het kopen van een seksspeeltje

Het maakt eigenlijk niet uit of het de eerste keer is dat je een seksspeeltje koopt of dat je al een hele collectie thuis in de sokkenla hebt liggen. Als je een seksspeeltje gaat kopen, wil je er zeker van zijn dat deze geheel naar wens is. Seksspeeltjes zijn niet altijd even goedkoop en dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld krijgen. Het is een stuk makkelijker als je weet waar je aan moet denken. Stel jezelf daarom in elk geval de volgende 3 vragen:

  1. Hoe groot is je budget?

Seksspeeltjes zijn in alle prijscategorieën verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld dildo’s voor twee tientjes, maar ook voor honderden euro’s. Bedenk daarom goed hoe groot je budget is. Hoeveel wil je maximaal aan een speeltje uitgeven? Op basis van die informatie kan je het aanbod direct een stuk kleiner maken. Het heeft immers weinig zin om bij speeltjes te kijken die je toch niet kan of wil betalen. Bij je eerste seksspeeltje is het van belang om niet direct het duurste speeltje te kopen. De meeste mensen zijn eerst nog een beetje zoekende in hetgeen wat ze prettig en juist minder prettig vinden. Dan is het zonde als je hier enorm veel geld aan uitgeeft. Kies natuurlijk ook niet voor een te goedkoop speeltje, want de kans dat deze tegenvalt is dan sowieso heel groot. Zoek de middenklasse op.

  1. Welk gebied zal gestimuleerd worden?

Bedenk goed wat jij prettig vindt om extra te stimuleren. Ben je dol op het gevoel van penetratie of het stimuleren van de G-spot? Dan is een dildo meer wat voor jou. Vind je het prettiger als de clitoris wordt gestimuleerd? Kies dan voor een vibrator. Ook voor mannen zijn er verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een buttplug om de prostaat te stimuleren. Kies bij voorkeur voor een speeltje wat op meerdere manieren gebruikt kan worden. Dit is ideaal als je nog een beetje zoekende bent.G-spot

  1. Voor welke maat kies je?

Geloof ons: size does matter. Het kan daarom best schrikbarend zijn als je een enorm gevaarte uit de doos haalt. Begin daarom altijd met een kleiner exemplaar. Dit is fijner om mee te experimenteren en je kunt later altijd nog voor een ‘upgrade’ zorgen.

Laat je informeren bij een sexshop

Zet je gêne opzij en stap eens een sexshop binnen. Hier vind je niet alleen sextoys in alle soorten en maten, maar ook nog eens deskundig personeel die jou kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Bedenk goed dat dit gewoon hun werk is en dat ze je graag adviseren. Geen paniek dus. Laat jezelf goed informeren. Zo bega je zeker geen miskoop.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *