Startlog

Een log over van alles

babyshower
Vrouwen

3 Tips voor een geweldige babyshower

Het is bijna zover: jouw vriendin/zus/nicht of andere dierbare krijgt binnenkort een kleintje. Dit is niet alleen een geweldige tijd, maar ook een zeer spannende. Zeker als de bevalling nadert, kan de spanning bijna ondragelijk worden. Met het zwangerschapsverlof in het vooruitzicht is het dan ook belangrijk dat er voor de nodige afleiding gezorgd wordt. En hoe kan je dat beter doen dan door een geweldige babyshower te organiseren? Dit is niet alleen een geweldige manier om te laten zien hoeveel jouw dierbare en het kleintje voor jou betekent, maar ook om even gezellig met z’n allen bij te kletsen voor de grote dag daar is. In dit artikel geven je 3 handige tips voor het geven van een geweldige babyshower.

1. Het vinden van het juiste babyshower cadeau

Het vinden van het juiste babyshower cadeau kan een lastige opgave zijn. Het is altijd moeilijk om te weten wat de persoon in kwestie allemaal al in huis heeft en je wilt ook niks dubbel geven. Mocht de zwangere al weten dat je een babyshower wilt geven, kan je ervoor kiezen om samen met haar een lijstje te maken. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk online. Vervolgens kunnen de gasten allemaal een cadeautje afstrepen. Zo ontvangt ze enkel cadeaus waar ze echt wat aan heeft en kunnen de gasten niks dubbel geven. Wil je liever niet dat de zwangere in kwestie iets van het feestje weet? Bespreek dan samen met de gasten of het een idee is om samen geld in te zamelen, zodat jullie één groot cadeau kunnen doen. Natuurlijk doen luiertaarten of gepersonaliseerde cadeaus het ook altijd goed!

babyshower sieraad

2. Wanneer plan je de babyshower?

Een babyshower wordt meestal tegen het eind van de zwangerschap gepland. Toch is het niet aan te raden om dit uit te stellen tot ze al 37 weken zwanger is. Door complicaties of vroeggeboorte is de kans dan zeker aanwezig dat de babyshower niet door kan gaan en dat zou toch hartstikke jammer zijn. Wij raden aan om een babyshower altijd ergens tussen de 32 en 36 weken te plannen. Zo is de kans het kleinst dat het kindje door complicaties al op de wereld wordt gezet en is de moeder in spé ook nog lekker mobiel.

3. Wat ga je doen?

Wat doe je eigenlijk precies met een babyshower? Dat blijft een lastige vraag en is voor iedereen weer anders. De één vindt het leuk om nog even alles de boel de boel te laten en lekker te shoppen voor een kraamcadeau met naam of actief bezig te zijn. De ander geniet meer van een intiem feestje of een high tea. Natuurlijk kunnen spelletjes niet ontbreken bij de moderne babyshower. Proef bijvoorbeeld geblinddoekt een paar heerlijke Olvarit potjes en laat je verrassen door de smaken. Ook kan je kijken hoe goed de luierskills van de mama al zijn. Laat haar een pop verschonen en kijk of ze een ervaren mama kan verslaan.

Sieraad met naam

Tip: maak samen met de gasten een boekje en schrijf daarin allerlei lieve wensen en jullie voorspellingen voor de naam en de geboortedatum van het kindje.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *