Startlog

Een log over van alles

De verrassende voordelen van led verlichting op een rijtje
Wonen

De verrassende voordelen van led verlichting op een rijtje

Over led verlichting is in de afgelopen jaren ontzettend veel geschreven. In één klap stootte deze moderne vorm van verlichting alle conventionele lichtsoorten van hun troon. Inmiddels hebben heel veel Nederlanders hun traditionele lampen omgeruild voor LED en naar verwachting zal dit aantal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Doordat er al enorm veel geschreven is over led verlichting is de kans groot dat je ook al veel over de bijbehorende voordelen te weten bent gekomen. Bijvoorbeeld dat ze veel energiezuiniger werken en langer mee zullen gaan. Dit zijn de standaard voordelen waardoor je in verleiding wordt gebracht om de overstap te wagen. Maar er zijn ook van die voordelen waar weinig tot nooit over gesproken wordt. Hoog tijd om ook die eens te behandelen. Hier zijn de meest verrassende voordelen van led verlichting op een rijtje!

Het licht springt niet direct uit bij een oudere ledlamp

Bij halogeen- en gloeilampen ben je wellicht gewend dat het licht naarmate de leeftijd van de lamp vordert zeer onvoorspelbaar wordt. Je bent eigenlijk telkens aan het wachten tot de lamp ‘knapt’. Er zijn echter geen waarschuwingen van tevoren, dus de kans is groot dat je dan nét iets belangrijks aan het doen bent en vervolgens in één keer in het donker zit. Bij een oudere ledlamp is dit niet het geval. Wanneer de lamp verzwakt, dan zal je merken dat het licht ook langzaam minder fel wordt. Je hebt ruimschoots van tevoren dus al door dat de lamp binnenkort aan vervanging toe is. Hierdoor kun je tijdig stappen ondernemen en zit je nooit direct in het donker.

Ledlampen zijn in heel veel warme kleuren verkrijgbaar

Een goede reden waarom mensen lange tijd niet overstag gingen voor de charmes van een ledlamp was omdat dit vroeger een heel wit en ongezellig licht gaf. Veel mensen denken dat dit nog steeds het geval is en zoeken dus de warmte en gezelligheid op met traditionele verlichting. Hier is echter niets meer van waar. Door de jaren heen is de technologie van de ledlamp steeds een beetje verbeterd. Inmiddels zijn ook ledlampen dan ook in alle soorten, maten én kleuren verkrijgbaar. Er zijn nu dan ook tal van verschillende warme kleuren om jouw woning sfeervol mee te verlichten.

Ook geschikt voor buiten

Wist je dat je led verlichting bijna overal in huis kunt gebruiken? Er bestaan zelfs heel veel soorten ledlampen die ook veilig als buitenverlichting gebruikt kunnen worden. Ben je op zoek naar verlichting rond of in het zwembad of de vijver? Ga dan op zoek naar speciale led verlichting die bestand is tegen water. Dan kun je deze ook met gemak gebruiken om hier extra sfeer aan te brengen. Kortom: led verlichting is écht van alle markten thuis.

Werkt meteen op volle sterkte

Een groot nadeel van spaarlampen en TL-buizen is dat het altijd even duurt voordat ze volledig licht geven. Soms is dat geen probleem, maar er zijn ook momenten waarop dit tot enorme ergernissen leidt. Bijvoorbeeld omdat je slechts maar kort in een kamer verblijft en dan wel direct over goed licht wil beschikken. Led verlichting zal altijd direct op volle sterkte branden, waardoor je dit probleem niet meer hebt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *