Startlog

Een log over van alles

De juiste benodigdheden voor snookerbiljart op ieder niveau
Mannen Sport

De juiste benodigdheden voor snookerbiljart op ieder niveau

Biljart kent vele spelvarianten. Een veel gespeelde biljartvorm is snooker. Dit spel wordt gespeeld met 21 gekleurde snookerballen in de kleuren geel, groen, bruin, blauw, roze, zwart. Er zijn 15 rode ballen. Snooker kun je met z’n tweeën spelen of met twee ploegen. Een keu van professionele klasse is natuurlijk van groot belang. Of je nu op topniveau speelt of een beginner bent, met een eersteklas keu en toebehoren breng jij je spel naar een hoger niveau.

Welke snookerkeu moet ik kopen?

Belangrijk bij het kopen van een snookerkeu is dat je vooral naar jezelf moet kijken. Speel je bijvoorbeeld het beste met een keu van 140 centimeter of liever een van 130? Dit hangt grotendeels af van je spelniveau en je lengte. Een officiële snookerkeu is niet korter dan 91,5 cm. Het gewicht is over het algemeen 18 ounce ofwel 511 gram. De onderkant van een snookerkeu is plat en uitgerust met een zogenaamde buttcap. Hiermee kun je bepaalde stoten maken. Je kunt kiezen voor een eendelige keu maar ook voor een keu die je kunt verlengen met een extension. Budget en persoonlijke voorkeur spelen ook een rol bij het kopen van een keu. De merken Falcon, Ontario en Artemis bieden hoogwaardige keuen voor een scherpe prijs.

Meer controle over je keu met een handgreep

Een goede grip geeft je meer controle over je keu. De allerbeste handgreep die iedere speler moet hebben, bestaat niet. Het verschilt voor iedereen. Spelers met droge handen zullen bijna geen baat hebben bij speciale handgrepen terwijl spelers met zweterige handen juist profiteren van een passende handgreep. Die handgrepen zijn een soort  hulsen van verschillende materialen en in diverse soorten en maten: dik, dun, glad, geribbeld en geperforeerd. Ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en lengtes. Kijk bijvoorbeeld naar de luxe suède en velours handgrepen, de uitstekende siliconen handgrepen van Raymond Ceulemans of de BK-Tech handgreep van BillKing!

Alles voor je biljartspel

Of je nu een beginner bent of een gevorderde speler, je biljartartikelen bestel je bij de online biljartwinkel van De Biljartshop. Voor ieder niveau, spel en budget heeft deze webshop de juiste benodigdheden voor biljart waaronder een- en tweedelige keuen, pomeransen, koffers en handschoenen. De Biljartshop beschikt over allerlei  bekende merken zoals Raymond Ceulemans, Artemis, Iwan Simonis en Le Professional. En natuurlijk zijn er ook accessoires zoals keurekken en onderhoudsproducten zoals polish.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *