Startlog

Een log over van alles

Laptop bescherming
Mannen Reizen Vrouwen Zakelijk

Zo kies je de juiste bescherming voor jouw laptop

Bijna elk gezin heeft tegenwoordig één of meerdere laptops in huis. Dat is ook niet zo gek, want dit apparaat is ontzettend gebruiksvriendelijk en flexibel werken is dankzij de laptop nog nooit zo gemakkelijk geweest. Hoewel een laptop ontzettend handig is doordat deze gemakkelijk meegenomen kan worden, vergroot dit ook het risico op schade. Daarom is het zaak om jouw laptop de juiste bescherming te bieden. Gelukkig is een laptoptas tegenwoordig snel gevonden. Het aanbod is immers ontzettend groot. Hier kleeft natuurlijk wel een nadeel aan, want hoe weet je welke laptoptas volstaat? Wij geven enkele tips.

Bepaal het budget

Dit is misschien een voor de hand liggende tip, maar natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Laptoptassen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en dus ook in heel veel verschillende prijscategorieën. Bepaal daarom van tevoren hoe hoog je budget maximaal is. Zo beschik je al over een prima manier om heel veel van het aanbod weg te filteren. Hou er wel rekening mee dat de prijs van de laptoptas ook vaak iets zegt over de kwaliteit. Betaal niet teveel, maar ook zeker niet te weinig! Zo weet je zeker dat je laptop optimaal beschermt zal blijven.

Formaat laptop

Dan is het formaat van je laptop natuurlijk ook nog van belang. Je wil niet dat de laptop ‘zweeft’ in de tas of de hoes, maar dat hij hier strak en netjes omheen zit. Daarom is het belangrijk om eerst de inchmaat van je laptop te berekenen. Dit doe je als volgt:

Meet de laptop eerst diagonaal in centimeters op. Vervolgens kan je dit aantal gemakkelijk omrekenen naar inches. 1 inch is namelijk 2,54 centimeter. Dit betekent dat je de hoeveelheid centimeters deelt door 2,54. Dan krijg je het aantal inch van jouw laptop. Rond het getal af naar boven en dan past de tas of hoes altijd!

Waar neem je de laptop mee naar toe?

Hoe belangrijk is het dat de hoes of de tas extra bescherming biedt aan jouw laptop? Zal de laptop enkel sporadisch buitenshuis worden gebruikt of is hij altijd in huis te vinden? Dan zal je aan een veel minder kwalitatieve hoes of tas voldoende hebben. Wanneer je hem echter dagelijks meeneemt naar het werk, dan heb je natuurlijk de hoogste mate van bescherming nodig.

Hoeveel bescherming je laptop nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren. Niet alleen hoe vaak hij wordt meegenomen, maar ook hoe hij wordt vervoerd. Als je de laptop dagelijks veilig in je eigen auto vervoerd, zal hij tegen minder schokken bestand moeten zijn dan als je hem op de fiets meeneemt of met het openbaar vervoer reist. Gelukkig is er op het gebied van bescherming veel te vinden. Zo is er laptop bescherming die zelfs waterdicht is en tegen zeer zware schokken bestand zal zijn. En zijn andere hoezen juist weer enkel geschikt om krassen te voorkomen en lichte schokken op te vangen. Laat je daarom goed informeren in de winkel of webshop, zodat je zeker weet dat je straks over de juiste bescherming voor jouw laptop beschikt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *