Startlog

Een log over van alles

Bijzondere weetjes over kauwgom
Gezondheid Mannen Vrouwen

Bijzondere weetjes over kauwgom

Kauwgom is een soort snoepgoed dat het meest gegeten wordt onder jongvolwassenen, een groep tussen de 13 en 24 jaar. Op kauwgom wordt slechts gekauwd en het is niet de bedoeling om het in te slikken. De basisbestanddelen van kauwgom zijn gom, smaak- en zoetstoffen. Deze stoffen komen vrij tijdens het kauwen en geven een frisse of zoete smaak in de mond, afhankelijk van het soort kauwgom. Maar wist je bijvoorbeeld dat kauwgom goed is voor het geheugen? Nee, wij ook niet! In deze blog kom je nog meer te weten over het verdraaid lekkere snoepgoed waar we allemaal zo gek op zijn.

Kauwgom maken

Het maken van kauwgom is een redelijk ingewikkeld proces. Naast de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten is ook het productieproces bepalend voor de kwaliteit en smaak. Gom zorgt ervoor dat kauwgom taai is. Vroeger werd gom uit boomhars gebruikt, tegenwoordig wordt er synthetische gom gemaakt in de fabrieken. De gom wordt eerst gesmolten en door elkaar gemengd in een mengmachine. Vervolgens wordt er suiker of een suikervervanger aan toegevoegd.

Gezondheid

Het is vrij bekend dat kauwgom goed is voor de tanden, althans, suikervrije kauwgom. Door het kauwen wordt er meer speeksel aangemaakt dat helpt om voedselresten en bacteriën weg te spoelen. Daarnaast kan de stof xylitol, aanwezig in bijna alle soorten kauwgom, niet worden afgebroken door bacteriën in de mond. De bacteriën sterven op deze manier sneller uit. Xylitol zorgt er daarnaast voor dat de bacteriën niet aan de tanden kunnen hechten, waardoor de kans op gaatjes wordt verminderd. Kauwgom kan ook helpen tegen overgewicht. Door het kauwen ontstaat er een gevoel alsof je aan het eten bent. Voor mensen die eten uit gewoonte kan kauwgom een handige oplossing zijn. Ruim 10 jaar geleden ontdekte men dat kauwgom ook positief kan uitwerken op het geheugen. De theorie hierachter zou zijn dat er extra bloedtoevoer naar de hersenen is, waardoor er meer hersenactiviteit plaatsvindt en de concentratie beter wordt.

Candyonline

Ben jij ook op zoek naar die gezondere levensstijl? Dan is kauwgom voor jou misschien wel een goed idee! Nee snel een kijkje op de website van CandyOnline! Daar kan je allerlei diverse merken en smaken kauwgom bestellen. Naast kauwgom nog opzoek naar ander snoepgoed? Ook dan ben je bij CandyOnline aan het juiste adres!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *