Startlog

Een log over van alles

Hoe worden de posttarieven in het binnenland bepaald?
Zakelijk

Hoe worden de posttarieven in het binnenland bepaald?

De posttarieven in het binnenland worden 1 a 2 keer per jaar vastgesteld door de betreffende postbedrijven. Deze mogen volgens de wet ook 2 keer per jaar worden veranderd. Tegenwoordig hebben we naast normale postzegels ook een internationale zegel. Hiermee kun je voordelig post naar verschillende landen verzenden. Vandaag de dag heb je ook zegels voor binnen Europa en buiten Europa. Ook zijn er steeds meer bedrijven die naar Nederland verhuizen. Dit komt omdat ze goed kunnen concurreren. Dat doen ze vooral op internationaal gebied. Doordat ze in meerdere plaatsen gevestigd zijn kunnen ze de concurrentie met Nederlandse verzendbedrijven aangaan. Gelukkig word het dan wel steeds betaalbaarder om post of pakketten te verzenden.

Besparen op het verzenden

Je kunt veel geld besparen op je poststukken en pakketten. Dit doe je door het pakket online via de website aan te melden. Hier kun je vervolgens alle gegevens invullen van zowel de verzender als de ontvanger. Het label kun je dan vervolgens thuis uitprinten waardoor dit niet meer in de winkel hoeft. Je bespaart hiermee €0,50- 1,00 per pakket. Daarnaast kun je ook zelf voor de dozen en enveloppen zorgen. Dit kost namelijk veel geld als je dat los moet kopen in de boekhandel. Voor zakelijke klanten wordt vaak een ander tarief gehanteerd. Hiervoor moet je contact opnemen met het verzendbedrijf. Vaak kun je voordelig abonnement afsluiten.

Pakketten en brieven versturen naar het buitenland

Ook posttarieven in het buitenland worden 2 keer per jaar vastgesteld. Echter is het prijsverschil al snel €2 tot €40 per pakket. Dit komt omdat verschillende aanbieders andere prijzen hanteren. Maar ook is het zo dat corona hier een grote invloed op heeft. Bij het grootste postbedrijf van Nederland weet je pas op de dag zelf of en hoeveel toeslag je moet betalen. Daarom kiezen steeds mensen voor het verzenden van een pakketje met een andere aanbieder. Zij hanteren vandaag de dag nog geen extra corona toeslag. Het maximaal te verzenden gewicht is 23-25 kg afhankelijk van het bedrijf waarmee je dit verzend. Zakelijke klanten kunnen nog goedkopere tarieven krijgen. Zij kunnen bijvoorbeeld een x aantal brieven of pakketten inkopen. Hierdoor besparen ze op jaarbasis honderden euro’s.

Aangetekend post verzenden

Het aangetekend versturen van brieven en pakketten is handig als je wilt weten dat de ontvanger het gehad heeft. Dit wordt ook wel een door deurwaarders gedaan. Zo hebben zij een bevestiging dat de brief is aangekomen. Ook moet hier dan vaak voor worden getekend. Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor pakketten. Wanneer deze een grote waarde hebben wil je natuurlijk zeker weten dat ze aankomen. Je kunt het eventueel ook verzekerd verzenden tot een bedrag van €500. Maar aangetekend verzenden is bijna even duur. Ook het terugsturen van sleutels naar de woningbouw gebeurd vaak aangetekend. En de brieven van een advocaat met een sommering of dagvaarding komen ook vaak aangetekend aan.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *