Startlog

Een log over van alles

letselschade na aanrijding
Gezondheid

Vergoeding voor letselschade na aanrijding: waar heb ik recht op?

Schade na een ongeval, je wil er natuurlijk nooit aan denken. Toch is het ieder jaar weer voor veel mensen de realiteit. Een ongeval levert niet alleen heel veel stress en extra zorgen op. Het kan ook nog eens resulteren in fysieke schade. Afgezien van het emotionele aspect kan dit ook tot medische zorgen leiden. Bezoekjes aan het ziekenhuis of fysiotherapie kost geld. En niet alles wordt gedekt door de zorgverzekering. In dat geval is het prettig om te weten dat je bij letselschade na een aanrijding doorgaans in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Maar hoe hoog is dit bedrag precies? En waar wordt dit op gebaseerd?

 Afhankelijk van verschillende factoren

Hoeveel schadevergoeding je precies krijgt, is van verschillende factoren afhankelijk. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de ernst van het letsel. Er kan bovendien ook een afweging worden gemaakt tussen fysieke- en emotionele letselschade. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de wijze waarop dit letsel invloed heeft op jouw dagelijkse leven. Wanneer je voor het werk bijvoorbeeld erg mobiel moet zijn en dit nu niet kan en daardoor geld misloopt, dan kan dit een reden zijn om een hogere schadevergoeding uit te keren.

Op hoeveel schadevergoeding je precies recht hebt, kan eenvoudig worden berekend door een letselschade specialist. De letselschade vergoeding aanrijding wordt dan helemaal nagekeken en samen met jou gekeken naar de mogelijkheden. Wanneer je zeker wilt weten dat je alles uit jouw vergoeding haalt, is het dan ook slim om een professional in te schakelen.

Hoe belangrijk is een schadevergoeding?

Wanneer je bij een ongeval betrokken bent geweest, dan is geld waarschijnlijk wel het laatste waar je aan denkt. Je bent veel te druk met herstellen van een flinke aanrijding. Toch is het ook belangrijk om alvast over de toekomst na te denken. Hoe zit het bijvoorbeeld straks met je werk? Wat als je bijvoorbeeld als zzp’er werkzaam bent en tijdelijk je werkzaamheden niet kunt uitvoeren door het ongeval? Dan loop je heel veel inkomsten mis en deze worden in veel gevallen ook niet opgevangen door een verzekering.

Een schadevergoeding is in dit geval heel belangrijk. Het helpt je je leven weer op de rit te krijgen na het ongeval. Het geeft je een gevoel van zekerheid. Bovendien is het ook prettig als jouw emotionele- en fysieke schade erkend worden.

Bedenk wel goed dat je meestal niet bij iedere advocaat kunt aankloppen bij het berekenen van de schadevergoeding. In sommige situaties zijn zij niet in staat om een goede berekening te maken. Iets waardoor je mogelijk veel geld zal mislopen. Het loont daarom zeker om op zoek te gaan naar een letselschade specialist. Deze weet precies met welke factoren er allemaal rekening gehouden moet worden, zodat je er alles uithaalt wat erin zit.

Verschillende categorieën letselschade

Wanneer de schadevergoeding berekend wordt, zal er altijd eerst gekeken worden naar de verschillende categorieën. Hierbij worden alle mogelijke schades ingedeeld in een categorie en gekoppeld aan een bepaald bedrag. Hierbij kan je bij lichte vormen van letsel denken aan een schadevergoedingen tussen de honderd en tweeduizend euro. Terwijl je bij zeer zware gevallen zelfs in de richting van zeventigduizend tot maar liefst twee ton moet gaan nadenken.

Hierbij speelt niet alleen de ernst van het letsel een belangrijke rol, maar ook de wijze waarop dit het dagelijkse leven beïnvloed. Stel, je werkt als pianist en je kan je vingers niet meer bewegen na een ongeluk. Dan is het letsel veel groter dan wanneer je bijvoorbeeld al met pensioen bent. Het letsel blijft hetzelfde, maar het financiële effect is anders.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *