Startlog

Een log over van alles

bavette steak
Mannen

Alles over de bavette steak

Bavette is een heerlijk stukje vlees. Het is een tijdje wat minder populair geweest. Maar heeft ook weer snel z’n retour gemaakt. Vandaag de dag wordt het veel gegeten in Nederland. En zeker tijdens bijzondere gelegenheden zoals kerstmis. In dit artikel vertellen we je graag over bavette. En geven we je een aantal handige tips.

Wat is bavette?

De bavette-biefstuk is een Franse benaming voor een flank-biefstuk van een koe. De bavette is vlees dat afkomstig is van de onderbuik van een koe. Vaak het het vrij lang en plat. De bavette is heel erg rijk in smaak. En wanneer je het goed kookt, zal het een losse structuur hebben. bavette is een relatief stukje vlees. Maar desondanks een heerlijk stukje vlees. Let echter wel altijd op het bereiden ervan. Je kunt het makkelijk te gaar of uitgedroogd koken. Het is raadzaam om op hoge temperaturen te koken om het zo snel klaar te maken. Op deze manier kun je een medium-rare resultaat behalen.Wat is bavette?

Het bewaren van de bavette steak

Het is erg belangrijk om de bavette goed te bewaren. Maar belangrijk nog is dat je het van een goede leverancier koopt. Je leverancier moet er alles aan doen om de bavette zo lang mogelijk vers te houden. En dat op een zo natuurlijk mogelijke manier. Het is altijd een goed teken wanneer je bavette in een vacuümverpakking wordt aangeboden. Want op deze manier kun je het twee tot drie weken in je koelkast bewaren. Daarnaast kan je het tot wel twee jaar in je vriezer bewaren. En hoewel je het mogelijk niet vol zal houden om de bavette zo lang te bewaren. Is het alsnog een hele lange tijd dat je het kan bewaren.

Bereiden van bavette steak

Je kunt een bavette steak op verschillende manieren bereiden. Vaak wordt het gekookt op een BBQ, grill of ander kookgerei. Hieronder zullen we je kort uitleggen hoe je mogelijk bavette klaar kunt maken.

Je begint met het verwarmen van een zware pan op middelhoog vuur. Gooi er vervolgens een eetlepel olijfolie in. En leg de bavette steak in de pan. Je kunt de steak iedere 7 minuten omdraaien en zorg ervoor dat beide kanten een gouden korst krijgen.

Voeg daarna 1 eetlepel boter toe en 2 geplette teentjes knoflook. Bedruip vervolgens de steak met knoflook druppers en doe dit een minuut lang. Haal de bavette steak uit de pan en laat deze vijf tot zeven minuten rusten, voordat je begint met snijden. Nu kun je het serveren. Je kunt het bijvoorbeeld serveren met spruitjes en aardappelen. Dit zal altijd een goede combinatie zijn. Maar uiteraard zijn er nog talloze andere opties. Eet smakelijk!

Het bestellen van een bavette steak

Vandaag de dag hoef je niet meer naar de winkel om vleeswaren in huis te halen. Sterker nog, online bestellen kan ervoor zorgen dat je betere producten in huis haalt. Je kunt eenvoudig je bestelling online doen. En het vlees zal bij je thuis worden gebracht. Je kunt hierbij de kwaliteit goed in te gaten houden door recensies van andere klanten door te nemen. Hebben ze veel positieve recensies? Dan kun je er wel vanuit gaan dat men over goede producten beschikt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *