Startlog

Een log over van alles

reden vpn kiezen
Mannen Zakelijk

4 redenen om voor VPN te kiezen

VPN is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. De kans is dan ook groot dat je veel over dit netwerk hebt gehoord of gelezen. Niet? Dan wordt het hoog tijd om je te verdiepen in de wondere wereld van VPN. VPN is namelijk interessant voor iedere internetgebruiker die van meer privacy wilt genieten. VPN staat voor Virtual Private Network, dit is een privénetwerk die voldoet aan de infrastructuur van een publiek netwerk. Hierdoor geniet je van alle voordelen van het wijde web, maar blijf je wel binnen een beveiligde omgeving. Wanneer je online zoekt, kan je tientallen verschillende VPN aanbieders vinden. Van goedkope VPN tot zeer dure, maar waarom zou je überhaupt voor deze diensten kiezen? Komt onze privacy echt zo extreem in het geding dat we zelf stappen moeten ondernemen om anonimiteit te vergaren?  Wij hebben de 4 belangrijkste redenen om voor VPN te kiezen op een rijtje gezet.

1.         Profiteer van een breed aanbod op Netflix

Netflix, we kunnen bijna niet zonder. Iedere avond struinen we het platform af, opzoek naar mooie films en goede series. Het is in Nederland echter niet altijd mogelijk om de volledige content te aanschouwen. Door copyright-afspraken kan het voorkomen dat je op de Amerikaanse Netflix een heel ander aanbod ziet dan bij ons. Met een VPN verbinding is dit probleem gelukkig verleden tijd. Deze kan je IP-adres beïnvloeden, zodat jouw huidige locatie niet gezien kan worden. Het kan zelfs lijken alsof je zelf uit het desbetreffende land komt. Zo geniet je van een breder aanbod op Netflix en andere platforms wereldwijd.

2.         Maak veilig gebruik van openbare wifi

Als je regelmatig gebruik maakt van openbare wifi, kunnen kwaadwillende hackers toegang krijgen tot jouw informatie. Ze kunnen persoonlijke gegevens gebruiken, gesprekken of mailverkeer afluisteren en andere belangrijke gegevens van je device trekken. Dit wil je uiteraard voorkomen, maar soms ontkom je er niet aan om gebruik te maken van publieke wifi. Gelukkig biedt Nederlandse VPN de oplossing. Wanneer je op een publiek netwerk inlogt, kan je vervolgens verbinden via jouw VPN, zo blokker je pottenkijkers uit jouw netwerk. Als je veel op reis bent kan een VPN verbinding zeker lonen!

3.         Betaal minder voor hotels of vakanties

Is het je ook wel eens opgevallen dat de prijzen voor een hotelkamer of vliegticket de pan uit rijzen? Probeer dan dezelfde website nog eens uit als je verbonden bent met je VPN. Wat blijkt? De prijzen dalen direct! Vliegtuigmaatschappijen maken bijvoorbeeld gebruik van je IP-adres om je locatie te herkennen. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van jouw zoekgeschiedenis om voorgaande zoekopdrachten te onderzoeken. Op basis van die gegevens stellen zij een prijs op. Wanneer zij niet over die gegevens beschikken, krijg je de standaard prijs te zien. Deze prijs ligt beduidend lager dan anders. Veilig vakanties boeken én minder betalen. Dat noemen we pas echt een win-win situatie!

4.         Verhoog je privacy online

Dit is natuurlijk de belangrijkste reden om voor VPN te kiezen. VPN bied je een soort onzichtbaarheidsmantel om je veilig over het web te bewegen. Bedrijven kunnen geen toegang tot jouw IP-adres of andere gevoelige informatie krijgen. Hierdoor krijg je niet meer te maken met verhoogde prijzen, op maat gemaakte advertenties of andere nadelige effecten van de slechte privacybescherming

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *