Startlog

Een log over van alles

pasen eten
Pasen

Wat staat er met Pasen op tafel?

Na Oud & Nieuw duurt het niet lang meer voordat supermarkten zich weer richten op de eerstvolgende feestdagen. En dat is Pasen. Op veel plekken zie je de paaseitjes al weer liggen. Dit jaar valt Pasen laat, te weten op zondag 21 en maandag 22 april. Maar het is nooit te vroeg om alvast inspiratie op te doen voor het paasdiner of de paasbrunch. Wil jij je dit jaar lekker uitleven in de keuken en je gasten verrassen met heerlijke paasrecepten? Op Brendakookt.nl vind je smakelijke en makkkeijke recepten voor iedereen, van jong tot oud.

Wat vieren we met Pasen?

Pasen is het belangrijkste christelijke feest. Christenen vieren dat Jezus op de derde dag na zijn kruisiging op Goede Vrijdag is opgestaan uit zijn dood Maar tegenwoordig associëren velen Pasen meer met een lentefeest. Het feest wordt niet tot nauwelijks meer in verband gebracht met het geloof. De natuur komt weer tot bloei en en de dieren krijgen hun jongen. Een paasei is dan ook het symbool voor nieuw leven. Pasen valt ieder jaar op een andere zondag en maandag. Dit heeft met de stand van de maan te maken. Eerste Paasdag valt op de eerste zondag die volgt op de volle maan na de start van de lente.

Paasbrunch of een paasdiner?

Er zijn genoeg paasrecepten waar je je gasten mee verrast. Ga je voor een paasontbijt, paasbrunch of een paasdiner? Een brunch kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Eieren mogen hierbij uiteraard niet ontbreken. Ze zijn erg veelzijdig. Zo gebruik je eieren als ingrediënt in gerechten als een quiche of muffins maar ook in recepten als ei in een broodje, eierpotjes, een omelet of een eiersalade. In het paasbrunchreceptenoverzicht staan de recepten gecategoriseerd, Dat is wel zo handig als je specifiek op zoek bent naar een gerechtje om je brunch compleet te maken.

Het paasdiner is de laatste jaren wel meer in opkomst. Net zoals met Kerst kun je ook met Pasen lekker uitpakken met gerechten. Op Brendakookt.nl vind je twee complete paasdiners om de keuze voor gerechten wat makkelijker te maken: een menu met vlees en een menu met vis. Je kunt ook een combinatie van deze twee menu’s maken.

eten met pasen

Zoete paasrecepten

Een bokkepootjestaart, een tulband of een kwarktaart met frambozen en citroen zijn makkelijk te maken en een absolute verrassing voor bij de koffie en de thee. Die taarten zijn ideaal om in huis te hebben als je plotseling visite krijgt. Bovendien is het maken van een taart of cake altijd gezellig om te doen met kinderen. Zo heb je meteen een leuke activiteit op paasochtend.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door de recepten van te voren te maken, kun je proeven of je het gerecht lekker vindt en wilt voorschotelen met Pasen. Plan binnenkort een zondag dat je aan de slag gaat voor het paasdiner of de paasbrunch. Kies de recepten die je graag wilt eten en probeer ze uit. Als je nog niet alles hebt kunnen testen, kan je nog een keer een dag prikken om de recepten  uit te proberen. Schrijf de ingrediënten vast op. Of noteer de recepten van je keuze in een notitieboekje. Haal tijdig de boodschappen die je alvast kunt kopen in huis of bestel ze online. Dan hoef je alleen nog maar een of twee dagen van te voren de verse ingrediënten aan te schaffen Denk ook na over de aankleding van de tafel. En zorg dan alles wat klaar kan zijn ook klaar is. Als de gasten dan komen, kun ook jij genieten van het samenzijn en hoef je niet zoveel meer te doen in de keuken.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *