Startlog

Een log over van alles

Kerst

De drie beste kerstgerechten!

Kerstmis staat nu echt bijna voor de deur. Dé gezelligste tijd van het jaar. Dé tijd van samenkomen met familie, warmte, cadeaus en bovenal lekker eten. Dit jaar zal het allemaal wat anders worden. We mogen minder mensen uitnodigen en ook echt fysiek contact is er niet bij. Hoewel het geen kerst als anders is, is de behoefte aan contact juist nu extreem groot. Daarom is het belangrijk om er toch nog een klein feestje van te maken. En dat doe je natuurlijk met lekker eten!

Samen aan een grote tafel, voldoende afstand én smullen maar! En dan toch weer dat jaarlijkse dilemma, want wat zet je op tafel? Kies je voor gemak of sta je zelf uren in de keuken om een 5-gangenmenu te serveren? Wij geven je graag de nodige inspiratie met onze drie beste kerstgerechten!

1.    Lekker gourmetten

Ah, gourmetten. Er is bijna geen enkele Nederlander te vinden die dit nog nooit met kerst heeft gedaan. Gourmetten is een geweldige Nederlandse traditie die vooral met de feestdagen wordt gedaan. Allemaal op één grote plaat of ieder een eigen pannetje. Vlees, vis, groente, alles is mogelijk. Het grootste voordeel van gourmetten is dat iedereen zelf bepaalt wat ze wel of niet eten. Hierdoor hoef jij geen rekening te houden met dieetwensen. Iedereen bakt voor zichzelf. Daardoor kost het zeer weinig tijd. Bovendien is het ook nog eens gewoon enorm gezellig. Je staat niet uren in de keuken een recept kerst te bereiden, maar kan gewoon lekker aan tafel zitten. Gezellig samen.

2.    Luxe pasta

Zijn de mensen binnen jouw gezin échte pasta-eters? Gaat er geen week voorbij dat ze weer om een heerlijk bordje pasta vragen? Of is dit misschien zelfs wel het enige wat de kinderen willen eten? Dan ligt het misschien voor de hand om ook tijdens de kerstdagen in elk geval één pastagerecht te serveren. Natuurlijk kies je dan niet voor een simpele pasta bolognese. Tijdens de feestdagen mag het echt wel een beetje specialer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke pasta met truffel?

Dit is zeer eenvoudig te bereiden. Je kookt simpelweg de benodigde hoeveelheid pasta en mengt deze met Parmezaan, bieslook en truffelolie. Vervolgens top je het geheel af met peper en zout. En voilà! De pasta is klaar om te serveren. Ook lekker als tussengerechtje bij een menu met meerdere gangen. Zorg er dan wel voor dat je slechts kleine porties serveert, want anders zit iedereen al vol.

3.    Vegetarisch met paddenstoelen

Komen er mensen eten die vegetarisch zijn? Of eet je zelf graag minder vlees? Dan kan je met paddenstoelen werkelijk alle kanten op. Paddenstoelen worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Dit omdat ze van zichzelf een ietwat vlezige smaak hebben. Bovendien vullen ze goed en smaken ze heerlijk. Je kunt kiezen voor paddenstoelensoep als voorgerecht, maar je kunt er zelfs eenvoudig een hoofdgerecht van maken. Serveer bijvoorbeeld verschillende paddenstoelen in brickdeeg.

Dit is zeer eenvoudig te maken. Bak eerst alle paddenstoelen kort aan met een uitje, wat knoflook en eventueel wat peterselie. Vergeet ook niet om voldoende peper en zout aan te brengen. Vervolgens koel je de paddenstoelen af en schep je ze in de vellen. Hier vouw je vervolgens een nestje van, waarna je ze nog een keer bestrijkt met ei. Je kunt de brickvellen vervolgens eenvoudig goudbruin in de pan bakken. Binnen enkele minuten is het gerechtje al klaar!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *