Startlog

Een log over van alles

Hoe overmatig zweten te stoppen: MiraDry behandeling
Gezondheid

Hoe overmatig zweten te stoppen: MiraDry behandeling

Zweten is een normale lichaamsfunctie, het is de enige manier van uw lichaam om zelf af te koelen. Wanneer u het warm heeft, is het dus ook normaal als u begint te zweten. Er zijn echter verschillen in de hoeveelheid transpiratie; sommige mensen zweten meer dan anderen. Zweten komt vaker voor als het buiten warm is, maar het heeft ook veel te maken met de activiteiten die u dagelijks uitvoert. Een actieve dag met veel beweging en sport zorgt voor meer transpiratie dan een lekker rustige lounge dag. Heeft u last van overmatig zweten en wilt u weten hoe u dit kunt stoppen? Lees dan snel verder!

Hyperhidrosis

Als u een van de miljoenen mensen bent die last hebben van overmatig zweten, weet u hoe slopend het kan zijn. Misschien vermijdt u sociale situaties, draagt u altijd donkere kleren om zweetplekken te verbergen, of maakt u zich constant zorgen over uw lichaamsgeur. Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Er zijn een aantal behandelingen beschikbaar om overmatig zweten oksels onder controle te krijgen. De meest effectieve oplossing is de MiraDry behandeling.

MiraDry

MiraDry is een door de FDA goedgekeurde behandeling waarbij microgolfenergie wordt gebruikt om de zweetklieren in uw oksels te vernietigen. Bij deze behandeling wordt de zweetproductie permanent verminderd tot wel 90%. De procedure is snel, eenvoudig en pijnloos. De procedure zelf duurt ongeveer een uur. De intake, de verdoving en de herstelperiode nemen in totaal ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is pas te voorspellen nadat de eerste behandeling is afgerond. Tijdens deze eerste behandeling wordt gemiddeld 82 procent van de zweetklieren vernietigd. Omdat zweetklieren niet kunnen worden hersteld, zal de transpiratie in het behandelde gebied permanent ophouden.

Niet langer overmatig zweten

Als u er klaar voor bent om niet langer te leven met overmatig zweten, dan is dit een aan te raden behandeling. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van botoxinjecties in de zweetklieren. De zweetklieren worden voor korte tijd uitgeschakeld om zo het zweten te voorkomen en te stoppen. Deze behandeling is daarentegen niet permanent en zal het zweten voor drie tot zes maanden stoppen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *