Startlog

Een log over van alles

Tips om goedkoper te rijden
auto's

Tips om goedkoper te rijden

Autorijden is een dure aangelegenheid. Je moet ook aan veel dingen denken. De aanschaf van een auto is al duur, maar daarnaast heb je nog kosten voor benzine, de verzekering en de belasting. Het ligt er ook aan hoe roekeloos of voorzichtig je rijdt. Snelheidsduivels riskeren bij een kleine overtreding al een fikse boete. Hoe voorkom je dat een auto rijden te duur wordt? In dit artikel krijg je tips om de kosten voor het gebruik van je auto laag te houden.

Houder voor je smartphone

Niet alleen door snel rijden loop je het risico om een boete te krijgen. Ook als je onderweg je smartphone in de hand hebt terwijl je aan het rijden bent, kan aardig in de papieren lopen. De schade van deze overtreding ligt namelijk rond de 400 euro. Dat is niet geheel onterecht, want als je bezig bent met je telefoon let je niet op het verkeer. Met alle gevolgen van dien. Als je niet op de weg let, kun je vreselijke ongelukken veroorzaken. Een houder voor je smartphone is daarom goed om bij je te hebben in het verkeer. Een houder is zelfs geschikt gemaakt voor telefoonhoesjes, omdat dit handige accessoire in alle soorten en maten verkrijgbaar is. Een houder is ook een fractie van de prijs van die torenhoge boete. Tel uit je winst!

Tankpas

Ben je ondernemer en ga je eigen bedrijf starten? Dan is het ook zeker de moeite waard om een zakelijke tankpas aan te schaffen, die op naam van je zaak staat. Het voordeel van deze tankpas is dat hij alle transacties registreert en dat je niet de bonnetjes hoeft bij te houden. Dat scheelt een hoop tijd om deze op te nemen in je boekhouding. We weten allemaal dat tijd geld is en het scheelt dus ook een hoop stress en gedoe.

Tankpas

Let op het gewicht van je auto

Een grote auto ligt stevig op de weg en rijdt erg lekker, maar is vaak ook zwaarder. Een zwaardere auto betekent ook dat je meer wegenbelasting betaalt. Zeker als een auto boven de 1000 kilo weegt, betaal je maandelijks veel belasting. Let daar op voordat je een auto aanschaft. Het kan echt een paar honderd euro per jaar schelen als je auto onder dat gewicht ligt. Het loont dus zeker de moeite om daar vooraf over te informeren.

Laat de auto wat vaker staan

Het allergoedkoopste is natuurlijk om de auto wat vaker te laten staan. Dit scheelt heel veel benzine. Je hoeft je auto dan ook minder vaak naar de garage te brengen om hem na te laten kijken. Ook draag je een steentje bij aan het milieu, omdat je dan minder CO2 uitstoot met je auto. In plaats daarvan kan je lekker gaan fietsen of wandelen voor de korte stukjes. Dit is ook heel voordelig voor je gezondheid.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *