Startlog

Een log over van alles

Camper beveiligen
auto's Reizen

Camper beveiligen? Dit kun je doen

Helaas zijn campers vaak het doelwit van diefstal en inbraak. Als campereigenaar is het daarom niet de vraag of je je camper moet beveiligen maar hoe je je camper moet beveiligen. In dit artikel vertellen we je wat je allemaal kunt doen op het gebied van camper beveiliging.

Beveilig de versnellingsbak

Eén van de belangrijkste manieren om je camper te beveiligen is door de versnellingsbak van een slot te voorzien. Dit wordt ook wel logischerwijs een versnellingsbakslot voor campers genoemd. Met behulp van een sleutel vergrendel je de versnellingspook waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet meer mogelijk is. Zeer effectief en doeltreffend.

Motorkapslot

Een motorkapslot is zeer effectief om de waardevolle onderdelen die zich onder de motorkap bevinden te beschermen tegen diefstal. Nu denk je misschien, maar de motorkap heeft toch al een slot? Dat klopt, maar het slot dat uit de fabriek is gemonteerd is vaak niet zo stevig en daardoor relatief eenvoudig open te breken. Een extra vergrendeling in de vorm van een motorkapslot is daarom sterk aan te raden.

Sensorverlichting

Als inbrekers ergens een hekel aan hebben, is het wel als ze plotseling in het licht worden gezet. Daarom raden we je aan om verlichting met sensoren bij de toegangspunten van je camper te monteren.

Zorg dat de verlichting alleen ‘s nachts werkt, dus dat je verlichting bijvoorbeeld met een tijdklok instelt. Op die manier kun je ‘s avonds gewoon lekker voor je camper blijven zitten zonder dat verlichting om de haverklap aangaat en heb je ‘s nachts een extra vorm van beveiliging van je camper.

Maak gebruik van sociale controle

Er zijn diverse camperplaatsen in de meeste landen. Sterker nog, in de meeste landen is het verplicht om op camperplaatsen de nacht door te brengen en mag je niet zomaar ergens in het wild gaan staan. Het voordeel van camperplaatsen is dat er sociale controle is. Er staan immers ook andere mensen met een camper en zo hou je met elkaar een oogje in het zeil.

Laat geen waardevolle spullen in je camper liggen

Een zeer eenvoudige en gratis manier om je camper tegen inbraak te beveiligen is door geen waardevolle spullen in het zicht te leggen. Berg ze dus op of neem ze mee als je de camper verlaat. Doe daarnaast ook alle ramen en deuren dicht en sluit de gordijnen als je op pad gaat.

Wat is jouw tip?

Heb je zelf nog een andere goede tip die we kunnen delen met andere camperfanaten? Stuur hem dan even door. Dan plaatsen wij hem bij dit artikel. Alvast bedankt voor het delen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *